ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Έχει όντως... ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία;



Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Εστία. Ένα κείμενο που επιβεβαιώνει όσα γράφουμε κατά καιρούς, δηλαδή ότι η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς έχει διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία και την κεντροαριστερά γενικότερα. Τίτλος «Η Νέα Δημοκρατία έχει ηττηθεί».
Παρουσιάζονται παραδείγματα για το πώς έχει γίνει αυτό. Όπως π.χ. αυτό που και εμείς έχουμε γράψει για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Ή όταν γράφουμε για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας τον ως «ψευτοαριστερά» ή σκέτο «αριστερά» σε εισαγωγικά.
Άθελά μας λοιπόν κι εμείς, όταν μιλάμε για το ηθικό πλεονέκτημα που έχασε η κυβέρνηση ουσιαστικά αποδεχόμαστε ότι κάποια άλλη Αριστερά ή μάλλον η μία και μόνη, η καλή Αριστερά έχει ηθικό πλεονέκτημα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει.
Αποδεχόμαστε δηλαδή την άσπιλη και άμεμπτη εκ της φύσεώς της Αριστερά. Λες και αυτός ο πολιτικός χώρος γεννήθηκε και υπάρχει έχοντας ένα φωτοστέφανο που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν φεύγει από πάνω του.
Είναι η απόλυτη ιδεολογική χρεοκοπία όλων των υπολοίπων χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας ή... κόμματος των νοικοκύρηδων. Έτσι, ενώ η ΝΔ διευρύνει το δημοσκοπικό της προβάδισμα και να νικήσει στις επόμενες εκλογές και με 10 μονάδες διαφορά, θα έχει ηττηθεί ωστόσο στην ουσία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ιδεολογία, το πώς «πλασάρονται» τα πολιτικά κινήματα και οι ιδέες στον κόσμο. Εκεί, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για την ηθικότητα της Αριστεράς, επί δεκαετίες κυριαρχεί στον κόσμο η ιδέα ενός όμορφου, αγγελικά πλασμένου αριστερού κόσμου όπου δεν υπάρχουν λαμόγια, δεν υπάρχουν πολιτικοί που τα παίρνουν ή που κάνουν βρόμικα πολιτικά κόλπα, συγχρωτίζονται με επιχειρηματίες και δρουν υπογείως.
Η απομυθοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερού κόμματος, δεν απομυθοποίησε και το σύνολο του λεγόμενου αριστερού κινήματος. Αν ο Κατρούγκαλος είναι «γιαλαντζί αριστερός» αυτό συμβαίνει γιατί κάπου αλλού υπάρχει ένας τίμιος και ηθικός Αριστερός σε σύγκριση με τα αιωνίως λαμόγια της Δεξιάς ή και του κέντρου.
Η μεγάλη ήττα λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας, όσο κι αν βγει νικήτρια στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές είναι ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν «παρθενογενέσεις». Ότι δεν υπάρχουν παρατάξεις, σχηματισμοί, κόμματα ή πολιτικοί χώροι που από την... κούνια είναι ηθικοί και μέχρι να πεθάνουν έτσι θα είναι.
Η ΝΔ, και μαζί της κι εμείς βεβαίως, έχουμε με τον τρόπο μας αναγνωρίσει την «ανωτερότητα» της Αριστεράς, συμβάλλοντας στη διαιώνιση του αριστερού μύθου.
Σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν τέτοιες «εμπνεύσεις», στην Ελλάδα που ακόμη συνεχίζει να είναι η τελευταία... σοβιετική δημοκρατία, πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα γίνεται ο διαχωρισμός. Είσαι δεξιός; Είσαι λαμόγιο και θα πας στην κόλαση. Είσαι αριστερός; Είσαι τίμιος και σε περιμένει μια θέση στον παράδεισο.
Ωστόσο πότε δεν είναι αργά να κηρυχθεί ανένδοτος κατά της υποτιθέμενης ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς.
Εμείς τον έχουμε ήδη κηρύξει. Ο Κυριάκος θα ακολουθήσει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν