ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία και για τη χώρα και για τη ΝΔ



Κόκκινο χαλί στρώθηκε στην οδό Πειραιώς, λένε οι πληροφορίες.
Ένα χαλί για να υποδεχθεί τους… μόδιστρους που κάνουν παρέλαση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Είδαν κι αυτή τη χθεσινή δημοσκόπηση και σου λέει «δεν μπορεί η ΝΔ φημίζεται για τα στελέχη της που αμέσως τρέχουν να ράψουν κοστουμάκια με την πρώτη καλή είδηση».
Έτσι λοιπόν εθεάθησαν ο Κωστέτσος, ο Μάκης Τσέλιος, ο Αποστολόπουλος και όλο το… αφάν γκατέ της ελληνικής μόδας να πάρουν μέτρα από τον Κυριάκο, τον Μακάριο Λαζαρίδη, τα στελέχη της ΝΔ και ορισμένους βουλευτές που έτρεξαν να πανηγυρίσουν για τις 24 μονάδες διαφορά.
Προφανώς πρόκειται για αστείο, κανείς μόδιστρος δεν πήγε στα γραφεία, η αλήθεια είναι ωστόσο ότι ορισμένοι Νεοδημοκράτες δεν έβαλαν μυαλό και με την πρώτη ευκαιρία άρχισαν να κάνουν όνειρα για υπουργεία και κρατικές καρέκλες. Μόλις δύο χρόνια και ούτε δεν έχουν περάσει από τότε που η ΝΔ ήταν στην εξουσία και ορισμένοι πιστεύουν ότι ο λαός ξέχασε γιατί την αποδοκίμασε. Και για κάποιους λες και δεν πέρασε μια μέρα. Στην τηλεόραση, τα ραδιόφωνα, τις συνάξεις, συνεχίζουν να μιλούν με τον ίδιο αλαζονικό τρόπο, να προκαλούν την κοινή γνώμη και να δίνουν τον τόνο για το πώς θα πολιτευτεί η ΝΔ όταν ξαναγίνει κυβέρνηση.
Μια από τα ίδια, λόγια κενά περιεχομένου, κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα, καμιά λύση για τα μείζονα προβλήματα της χώρας, καμιά κατεύθυνση για το πώς θα κτίσει η ΝΔ το μέλλον της χώρας.
Αυτό που προκαλεί περισσότερο δεν είναι ότι χάρηκαν για τις 24 μονάδες. Δικαίωμά τους είναι να χαίρονται. Το χειρότερο είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν κερδίζει ο Κυριάκος αλλά χάνει ο Τσίπρας. Τα εγκληματικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, η αηδία για τους ψεκασμένους και η πληρωμή έστω και με καθυστέρηση της κοροϊδίας του ελληνικού λαού είναι τα στοιχεία που δείχνουν κατάρρευση της κυβέρνησης.
Έριξαν καμιά καλή ματιά στο πολιτικό βαρόμετρο; Είδαν ότι σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν θέλουν εκλογές; Ερεύνησαν γιατί ο Μητσοτάκης έχει περισσότερες αρνητικές ψήφους στο πρόσωπό του απ’ ότι θετικές;
Είδαν μήπως ότι τρεις στους τέσσερις πολίτες βλέπουν ότι θα χειροτερέψει η οικονομική  και η γενικότερη κατάστασή τους;
Πώς δηλαδή ενώ ψηφίζουν ΝΔ και μαυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι και απαισιόδοξοι για το μέλλον;
Η απάντηση είναι ότι απαντούν στη δημοσκόπηση με τη λογική του «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος» και του «μη χείρον βέλτιστον». Δεν τους αρέσει η ΝΔ, δεν πιστεύουν ότι άλλαξε, δεν τρελαίνονται με την προοπτική Μητσοτάκη, αλλά μπούχτισαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που δεν αντέχουν άλλο. Πρόκειται για τη λεγόμενη αρνητική ψήφο, δηλαδή η απαξίωση της κυβέρνησης ενισχύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ε, και τι έγινε; Σημασία έχει ότι θα γίνουμε κυβέρνηση», λένε κάποιοι Νεοδημοκράτες. Σε άλλες εποχές ίσως είχαν δίκαιο. Σ’ αυτήν, όμως, όπου η χώρα βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί είναι μέγα λάθος και δείχνει έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής.

Η ΝΔ είχε δύο χρόνια σχεδόν ή ένα από την εκλογή του Κυριάκου να τα αλλάξει όλα. Το μόνο που άλλαξε ήταν τα γραφεία και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Κατά τα λοιπά έχουν μείνει τα ίδια πάνω – κάτω πρόσωπα. Η Ντόρα κάνει κουμάντο στο μαγαζί, οι Μητσοτακικοί είναι κυρίαρχοι και αντιπολίτευση κάνουν τα συνηθισμένα πρόσωπα. Ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Γιακουμάτος, η Βούλτεψη, ο Σταμάτης, ο Καραγκούνης. Αυτοί εμφανίζονται περισσότερο στα τηλεπαράθυρα λες και χάθηκαν οι νέοι άνθρωποι, οι άξιοι νεοδημοκράτες, τα πρόσωπα που δεν έχουν τα βαρίδια του παρελθόντος και δεν προκαλούν με την παρουσία τους.
Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Κυριάκος θα κερδίσει όταν γίνουν εκλογές, όμως αρκεί αυτό; Αρκεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τους ίδιους και τους ίδιους και κυρίως με την ίδια, καταδικασμένη πολιτική;
Σημασία έχει να μπορεί να σώσει τη χώρα, να μπορεί να καταθέσει την ψυχή του και αυτός και οι υπόλοιποι Νεοδημοκράτες και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα ανατροπής στην Ελλάδα.

Αλλιώς είναι σίγουρο ότι και η ΝΔ θα γίνει απλά μια δεξιά παρένθεση που θα στρώσει το χαλί σε ακραίους ή τελικά θα είναι η τελευταία κυβέρνηση πριν από την εθνική τραγωδία.
 Και σίγουρα αυτό δεν το θέλει κανείς. Όσο είναι καιρός λοιπόν ας συγκροτηθεί ένα μέτωπο εθνικής σωτηρίας στη ΝΔ ή σε άλλους πολιτικούς χώρους που θα απορρίψει τα φαινόμενα αλαζονείας του παρελθόντος, θα διώξει τους αυλοκόλακες που περιτριγυρίζουν τον Μητσοτάκη και θα καταθέσει ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο και σίγουρα διαφορετικό απ’ όσα έχουμε δει.

Είναι η τελευταία ευκαιρία. Μετά… το χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν