ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τι λες ρε Νικολάκη και σε είχαμε για σοβαρό άνθρωπο…



Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μετά τις εκλογές, άφησε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ThePressProject, το βράδυ της Δευτέρας, υπονοώντας ότι η χώρα μπορεί να συρθεί εκ νέου σε εκλογές! Πρόκειται για μια διαρροή που υπήρχε από προχθές το βράδυ από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και εξόργισε όσους έχουν στοιχειωδώς συναίσθηση της οικονομικής κατάστασης.
Δεν θα ασχοληθούμε με άλλα λιγότερο ή περισσότερο ενδιαφέροντα από όσα είπε ο Νίκος Παππάς, αφού η αναφορά του στο ενδεχόμενο νέων εκλογών επισκιάζει τα πάντα, καθώς δε συνιστά τίποτε λιγότερο από μια απόπειρα εκβιασμού των ψηφοφόρων του κόμματος, να μην εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για να εξασφαλιστεί επιτέλους η στοιχειώδης «οικονομική ηρεμία» στον τόπο.
Αντιλαμβάνεται ή όχι ο Παππάς, ότι και μόνο με την παρούσα εκλογική αναμέτρηση, καθυστερεί η εκταμίευση ενός ποσού που θα προσέγγιζε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να πληρωθούν τα «φέσια» του δημοσίου (του κράτους-μπαταχτσή δηλαδή) στον ιδιωτικό τομέα που έχουν εκτοξεύσει την ανεργία;
Καταλαβαίνει ή όχι πως τα πολιτικά παιχνιδάκια οδηγούν τη χώρα νομοτελειακά στην καταστροφή; Εάν συνεχίσουμε όπως το πάμε σήμερα δεν απέχουμε παρά μερικές εβδομάδες από το αρχίσουμε να συζητάμε για Grexit ξανά.
Πως είναι δυνατό να μιλάει για την οικονομία της χώρας τη στιγμή που δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση… της περιεκτικότητας του «ταμείου»; Καλό το παραμύθι της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «αξιοπρέπειας», το ότι όμως κόστισε περί τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ στον συνολικό λογαριασμό το αντιλαμβάνεται; Μάλλον όχι, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του. Κρίμα που νομίζαμε ότι είχαν αντιληφθεί που πάει η χώρα και πάτησαν φρένο… φαίνεται πως προϋπόθεση και απόλυτη προτεραιότητα είναι το να έχουν αυτοί την εξουσία στα χέρια.
Δεν θυμάται πόσο επιβαρύνθηκε ο λογαριασμός εξαιτίας των εκλογών που εκβίασαν δια της μη συμφωνίας για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας; Θυμάται που κάποιοι καλούσαν για σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τον Χαρδούβελη, ο οποίος ετοιμαζόταν να πάρει μέτρα περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ;
Αναλογικά βλέποντάς το, μάλλον το τρίτο μνημόνιο των 14 δισεκατομμυρίων σε μέτρα, θα έπρεπε να εξασφαλίζει, τουλάχιστον για τον Βαρουφάκη και δυο-τρεις άλλους, ισόβια. Σε άλλες εποχές θα… Κι αντί να συνέλθουν και να αντιληφθούν το αδιέξοδο, αφήνουν υπονοούμενα για εκλογές.
Και κάτι τελευταίο Νικολάκη… αυτή τη ρημάδα την απλή αναλογική τι έγινε και την ξεχάσατε ενώ χαλάγατε τον κόσμο μιλώντας για «ληστρικούς εκλογικούς νόμους»; Κι εδώ κωλοτούμπα; Ούτε καν ένα πιο αναλογικό σύστημα δεν θεωρούμε πλέον απαραίτητο; Γλυκαθήκαμε από την εξουσία και γίναμε σε ένα εξάμηνο… συστημικοί;
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν