ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κρίσιμες ώρες: Τα νέα μέτρα που έρχονται και το μακρύτερο που δεν έρχεται (ακόμα)



Ποια τα νέα μέτρα που έρχονται, και αυτό που δεν έρχεται ακόμα;
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, μετά τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε το Σάββατο λόγω της αιφνιδιαστικής και επίμονης απαίτησης των δανειστών για ομαδικές απολύσεις και μειώσεις συντάξεων.
Όπως διαρρέει από αξιωματούχους που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις του Brussels Group, οι εταίροι ζήτησαν να νομοθετήσει η κυβέρνηση υπέρ των ομαδικών απολύσεων, και παράλληλα να μη γίνει καμία νομοθετική παρέμβαση όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά αρνείται να προχωρήσει σε νέα μέτρα με μειώσεις συντάξεων, με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Πρόκειται για σημεία τα οποία αποτελούν “κόκκινες γραμμές” για την κυβέρνηση, που έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να περάσει αυτές τις γραμμές, αν και η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ανοιχτή σε νέα μέτρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για έναν “έντιμο συμβιβασμό”.
Έτσι, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μπορεί να πάει λίγο πίσω η επαναφορά της 13ης σύνταξης, για την οποία επίσης δέχεται σφοδρές πιέσεις, ενώ από το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζουν να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα επέλθει μία αρχική συμφωνία, προβάλλοντας τα άμεσα εισπρακτικά νέα μέτρα της αύξησης του φόρου πολυτελείας, της υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της λοταρίας με τις αποδείξεις και άλλων μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους, της “αμνηστίας” σε όσους εμφανίζουν κρυφά περιουσιακά στοιχεία με μία φορολόγηση της τάξεως του 15%, της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και της πλήρους ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την πλευρά των δανειστών επισημαίνεται πως για πρώτη φορά το Σάββατο έγινε συζήτηση με συγκεκριμένα νούμερα και κοστολογημένα μέτρα, αν και το χάσμα με την Αθήνα φαίνεται να μην κλείνει και η συμφωνία δείχνει να είναι ακόμα μακριά.
Διαβάστε ποια τα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου για ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, αποδείξεις και τη δήλωση-βόμβα Δραγασάκη για νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν