ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» πριν την 3η ψηφοφορία, αν…



17 nd 8 paraskhnioΚάτι εντυπωσιακό θα συμβεί μεταξύ 22 και 29 Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν την 3η και φαρμακερή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αν διαπιστώσουν ότι δεν εκλέγεται πρόεδρος.
Τουλάχιστον οι 25 βουλευτές(17 της ΝΔ και 8 από τους Ανεξάρτητους βουλευτές) θα προτείνουν να σχηματιστεί Κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2015.
Γίνονται διεργασίες να βρεθεί το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, αφού η πρόταση των 25 βουλευτών είναι να μην διεκδικήσουν την πρωθυπουργία οι Σαμαράς- Βενιζέλος και Τσίπρας.
Τις μεγαλύτερες πιθανότητες, μέχρι στιγμής, συγκεντρώνει το πρόσωπο του Δ. Αβραμόπουλου και λέγεται ότι ανεπίσημα έχει βολιδοσκοπηθεί σχετικά.
Επειδή τα πράγματα, όπως τα δρομολόγησαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος για να εκβιαστούν οι βουλευτές και να ψηφίσουν για πρόεδρο τον κ. Σταύρο Δήμα, είναι εξαιρετικά δύσκολα, οι πρωτεργάτες αυτής της πρότασης προτείνουν: Κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και εκλογή του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας. Να υπάρξει δέσμευση για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 και εν τω μεταξύ η Κυβέρνηση να βρει λύση με την Τρόικα.
Την πρόταση των 25 βουλευτών καλοβλέπουν πολλοί συνάδελφοί τους, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν πάμε σε εκλογές τώρα η Κουμουνδούρου, ως Κυβέρνηση, θα έχει ελάχιστες μέρες για να συνεννοηθεί με την Τρόικα και τους πιστωτές, αφού τέλη Φεβρουαρίου λήγει η δίμηνη προθεσμία στο πρόγραμμα.
Βέβαια η πρόταση αυτή δεν θα εμφανιστεί εάν στις δύο πρώτες ψηφοφορίες φανεί ότι εκλέγεται πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν