ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτημα προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Αν η Τρόικα απαιτήσει υπογραφή και των 2 για την ECCL τι θα συμβεί;





Ερώτημα προς ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ – Αν η Τρόικα απαιτήσει υπογραφή και των 2 για την ECCL τι θα συμβεί;Ο ελληνικός λαός θέλει το μνημόνιο που απέτυχε ή θέλει ένα αριστερό πρόγραμμα που θα αποτύχει;
Ενώ όλοι εστιάζονται και δικαιολογημένα στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ακολούθως με βάση το αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή 1 Φεβρουαρίου του 2015, ουδείς μέχρι τώρα έχει απαντήσει σε ένα ερώτημα που αφορά την Ελλάδα και υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια.
Αν λέμε αν η Τρόικα, η Γερμανία ζητήσουν για την νέα σύμβαση την ECCL, που θα είναι ουσιαστικά το νέο μνημόνιο να το υπογράψουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα συμβεί στην Ελλάδα;
Είτε στο σενάριο παραμονής της κυβέρνησης Σαμαρά στην εξουσία, είτε εκλογές και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αν η Τρόικα, η Γερμανία απαιτήσουν την νέα ECCL πιστωτική γραμμή να την υπογράψουν και τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τι θα συμβεί;
Καθίσταται σαφές ότι στην Ελλάδα λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο.
Λογαριάζουμε χωρίς να έχουμε αποτιμήσει ότι τόσο η κυβέρνηση Σαμαρά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ….έχουν χάσει το credibility έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.
Οι λόγοι γνωστοί, εσπευσμένη έξοδος από τα μνημόνια, εσπευσμένη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατέστησαν την ελληνική κυβέρνηση αναξιόπιστη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δεν έχει παρουσιάσει μια πρακτική λύση εξόδου από τα μνημόνια, ενώ η λύση για το χρέος δεν μπορεί να εφαρμοστεί μονομερώς.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε και το διακύβευμα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχτισε πάνω στην λογική ότι η Ελλάδα αναγεννιέται, ήρθε το success story και στο πρώτο σοκ…όλα κατέρρευσαν.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχτισε πάνω σε σαθρά θεμέλια και με το πρώτο σοκ όλα κατέρρευσαν.
Αν μια οικονομία γίνεται σκόνη και θρύψαλα από μια φήμη ή από μια κινδυνολογική φράση, τότε η κατάσταση είναι απλά τραγική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχτισε πάνω σε μια περίεργη στρατηγική ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα λύσει το θέμα της παράτασης του μνημονίου ή της ECCL γραμμής και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί με το χρέος.
Η τρόικα όμως με την δίμηνη παράταση εγκλώβισε και την ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα ΣΥΡΙΖΑ που δεν εμπνέει το πρόγραμμα του είναι έωλο, ασαφές και ασταθές.
Άρα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του success story που πολυδιαφημίστηκε και κατέρρευσε σε 3 μέρες της ΝΔ και ένα πρόγραμμα ασαφές και έωλο του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί πανικό τουλάχιστον αναστάτωση.

Το συμπέρασμα

Οι εκλογές είναι η πιο καθαρή λύση για την Ελλάδα και το ελληνικό λαό.
Οι εκλογές όπου θα τεθούν όλα τα μεγάλα θέματα για να επιλέξει ο ελληνικός λαός ψύχραιμα και συνετά τι θέλει.
Θέλει το μνημόνιο που απέτυχε ή θέλει ένα αριστερό πρόγραμμα που θα αποτύχει;
Η επιλογή είναι εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν