ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν από την εξωτερική πολιτική των σαμαροβενιζέλων



Όταν η ουκρανική κρίση βρισκόταν στην αρχή της, οι ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης ήταν διστακτικοί στο να ακολουθήσουν άνευ όρων τις προσταγές της αμερικανικής πολιτικής. Μόνο ο Βενιζέλος ήταν τόσο τολμηρός ώστε να πράξει άνευ όρων και άνευ ανταλλαγμάτων αυτό ακριβώς που ήθελαν οι αμερικανοί. Έτσι ήταν ο πρώτος που πήγε στην φλεγόμενη Ουκρανία προκειμένου να σφίξει το χέρι του αρχηγού των συνωμοτών, νομιμοποιώντας μία κυβέρνηση που δημιουργήθηκε από τα συμφέροντα, ενάντια στην θέληση του ουκρανικού λαού.
Εν τέλει η ουκρανική κρίση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία, υπακούοντας τα κελεύσματα του υπερατλαντικού αφέντη. Η Ρωσία και ο πρόεδρος Πούτιν, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, αντέδρασε επιβάλλοντας εμπάργκο στα προϊόντα των χωρών που προέρχονται από τις χώρες που του επέβαλλαν τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Το πρώτο που χρήζει σχολιασμού επί των επιπτώσεων που θα έχει η πολιτική των σαμαροβενιζέλων είναι το πλήγμα που θα υποστεί η αγροτική μας παραγωγή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ζημιά αυτή θα φτάσει τα 178 εκ. ευρώ, αφού εκατοντάδες τόνοι γεωργικών προϊόντων θα καταλήξουν στα… αζήτητα και στις χωματερές, αντί να εξαχθούν στην Ρωσία. Η ζημιά αυτή, βεβαίως, δεν πρόκειται να είναι παροδική, αλλά μόνιμη, αφού οι Ρώσοι θα στραφούν σε άλλες χώρες για να καλύψουν το κενό. Η άρση των κυρώσεων και του συνεπαγόμενου εμπάργκο δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι ξαφνικά θα «ξεβολευτούν» με τους νέους προμηθευτές τους για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν