ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο "ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ" ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣΟι Κούρδοι εκλέγουν  τοπικές κυβερνήσεις σε έξι επαρχίες της Τουρκίας 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία όπου μετά την αυτονομία που ανακήρυξαν οι 7 τουρκικές επαρχίες από την Άγκυρα, όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ, μέχρι στιγμής σε έξι επαρχίες οι Κούρδοι κάνουν ένα βήμα παραπάνω και με νέα ανακοίνωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν ανακοινώνουν πως εκλέγουν τοπικές κυβερνήσεις δείχνοντας πως σε πρώτη φάση επιδιώκουν την ομοσπονδιοποίηση της Τουρκίας, την μετατροπή της δηλαδή σε ένα είδος "ομοσπονδιακής δημοκρατίας" γι αυτό και τονίζουν πως η κίνηση τους δεν είναι αποσχιστική!
Η νέα ανακοίνωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν

«Το AKP επιτίθεται με αγριότητα στην απόφαση του κουρδικού λαού για αυτοκυβέρνηση που πρόσφατα διακηρύχθηκε ως απάντηση στην καταπίεση, στις συλλήψεις και στις επιθέσεις που στοχεύουν να τσακίσουν τη δημοκρατική θέληση του κουρδικού λαού.
Επί προσθέτως στην αποτυχία του να κάνει ένα βήμα προς τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, το AKP προσπαθεί να συνθλίψει την τοπική δημοκρατική διακυβέρνηση του κουρδικού λαού, την οποία βλέπει ως «ένα υπό ίδρυση κράτος μέσα στο κράτος». Το AKP ανοιχτά και ξεκάθαρα εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αποδεχτούν το συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ηγεμονικό πολιτικό του σύστημα.
Η πρόσφατη σύγκρουση και οι μάχες που καταλήγουν σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, οφείλονται αναμφίβολα στις επιθέσεις του δεσποτικού κράτους ενάντια στη δημοκρατική θέληση των ανθρώπων.
Η πολιτική της δεκαετίας του 1990, κατά την οποία οι εξεγέρσεις του λαού χτυπήθηκαν με αγριότητα, επαναλαμβάνονται σήμερα».
Σύμφωνα με το KCK, οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις δολοφονούν κατά μέσο όρο 7 αμάχους στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν κάθε ημέρα, ενώ τα πτώματα των νεκρών ανταρτών που σκοτώνονται στις μάχες διαπομπεύονται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν