ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumplekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Είτε γίνουν είτε όχι οι εκλογές… πεπρωμένο φυγείν αδύνατοΑν το διακύβευμα δεν ήταν τόσο κρίσιμο, η πολιτική κατάσταση που την παρούσα περίοδο επικρατεί στη χώρα, θα προκαλούσε μειδιάματα ή ακόμη και γέλωτες. Το πολιτικό προσωπικό, δηλαδή αυτοί που εμείς ψηφίζουμε, αντί όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης να προσπαθήσει να επιτύχει ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης, έχει αποδυθεί σε αδυσώπητο αγώνα τακτικισμών επικεντρωμένο αποκλειστικά στη διατήρηση ή απόκτηση της εξουσίας.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ DEFENCE-POINT.GR
Όμως, στη μεγάλη εικόνα, η εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας και η διεξαγωγή ή μη εκλογών, αποτελούν απλώς ορόσημα για τη διατήρηση ή την απόκτηση της εξουσίας από τα δύο «μπλοκ» που συγκρούονται γι’ αυτήν. Είναι αυτονόητο ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, οι εκλογές κάθε άλλο παρά αποτελούν αρνητική εξέλιξη. Όμως για να αποτελέσουν τη λύτρωση, απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Κατά την άποψή μας, οι τακτικισμοί απλώς προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στο κύριο επίπεδο της πολιτικής και ειδικότερα στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βάσει του οποίου θα πορευτεί η χώρα. Όμως, μέχρι σήμερα, αντί σχεδίου, το μόνο που προσφέρεται αφειδώς στους εκλογείς είναι υποσχέσεις, αφορισμοί ή απλά «μαγικές λύσεις» («Ζάππεια», «Θεσσαλονίκη», για να αναφέρουμε τα πιο πρόσφατ