ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumplekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Ο Καρατζαφέρης μας ανοίγει τα μάτιαΑΠΟ  ΤΟΝ  ΣΩΚΡΑΤΗ  ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ
        Είναι  κατανοητό  ότι  οι  εξελίξεις  προσαρμόζουν  βίαια  τα  θέματα  ειδησεογραφίας  σε  γεγονότα  αποπροσανατολισμού  αδιαφορώντας  ενίοτε  για  την  κατάντια  της  κοινωνίας.  Η  ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΑΔΑ  κοσμεί  καθημερινά  τα  ΜΜΕ.  Ήταν  ή  δεν  ήταν  κάτοχος;  Που  βρήκε  τα  χρήματα;  Δεν  θα  υποστηρίξω  τον    Καρατζαφέρη  ούτε  θα  του  πλέξω  το  εγκώμιο.  Είμαι  από  τους  πρώτους  που  τον  εγκατέλειψα  .  Όμως  μην  τρελαθούμε.  Αν  είχε  την  δυνατότητα  να  δεχθεί  μίζες  6  δις  ,σύμφωνα  με  το πόρισμα της  δικαιοσύνης,  σαν  αρχηγός  μικρού  κόμματος,  σκεφτείτε  τότε  τι  έχουν  δεχθεί  οι  ασκούντες    εξουσία  .  Παραθέτω  απόσπασμα  κειμένου  από  το  http://sklantzithres.blogspot.gr   χωρίς  σχόλια.                                                                      
........................ « Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι που …όλοι πέφτουν από τα σύννεφα έχουμε να πούμε τα εξής.

Κανένας δεν γνώριζε τι συνέβαινε; Eαν πήρε ο Καρατζαφερης τόσα όσα του αποδίδουν ,πόσα πήραν οι κατά καιρούς υπουργοί και υφυπουργοί ;Είκοσι χρόνια η μίζα πήγαινε σύννεφο και αυτοί απλώς υπέγραφαν συμβάσεις ; Δεν έλεγχαν τίποτα; Οι πρωθυπουργοί; Τα… ΚΥΣΕΑ κ.λ.π ; Δεν έβλεπαν τα ποσά που φτερούγιζαν στα κεφάλια τους ; Κανένας δεν αναρωτήθηκε και δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο;   Όταν τον ξεζούμιζαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι για να τον βγάζουν μέρα νύχτα στα κολοκάναλα τους αυτός δεν έπρεπε όπως όλοι οι «δάσκαλοι» του, από κάπου να τα ….αντικαταστήσει; Και μην μας πουν ότι όλα αυτά γινόταν για την ενημέρωση του κοσμάκη , γιατί θα …ξεράσουμε.
 Π.χ μια μόνο αγριοπουτάνα δημοσιογραφίνα που «παίζει παντού» του γύρευε 100.000 για να τον «παίξει».
Του τα έσπρωξαν οι εργολάβοι;
NΑΙ του τα έσπρωξαν ΧΟΝΤΡΑ  …για… προεκλογικά έξοδα, όπως σε όλο το πολιτικό φάσμα διότι πρέπει  να υπάρχει υπερκομματική συναίνεση για όσα πρόστυχα, αντεθνικά, και βρώμικα, θέλουν να περάσουν ως νόμο προς όφελος τους στην βουλή.
Για αυτούς δεν υπάρχουν κόμματα αλλά μέσα εξυπηρέτησης που αμείβονται - μιζάρωνται  ανάλογα με τα ποσοστά τους. Ποιος νομίζετε ότι πλήρωσε τις προεκλογικές γιγαντοαφίσες; Ο… Καρατζαφέρης; Και δεν ήταν ο μοναδικός εργολαβο-ωφελημένος.
Έχει ofshοrre. εταιρίες; NAI έχει και άλλες εκτός από αυτές που δήθεν ανακάλυψαν, όπως ΟΛΟΙ. Απλά των άλλων μπορεί να μην τις μάθουμε ποτέ, η όταν εξυπηρετεί το σύστημα.
Τ ενάμιση εκατομμύριο η τα έξη, η που του βγάζουν, είναι …φραγκοδίφραγκα. Η περιουσία του αποτιμάτε πάνω από εκατό.
Του …Λαλιώτη η του μητσοτακεϊκου π.χ δεν μας είπε κάποιος πόση είναι.   
Θα ανοίξει το στόμα του; ΟΧΙ, γιατί φοβάται ποιο πολύ …και από τον Καραμανλή.
Τον Καρατζαφερη τον αγαπούσαν όσο είχε την βουλευτική δύναμη να τους κάνει τις εξυπηρετήσεις. .Μόλις του πήραν την Αγία τριάδα Βοριδη, Μπουμπουκο, Πλευρη, οι  ΕΡΓΟΛΑΒΟΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ  , γιατί του την πήραν ,ήταν αναμενόμενο… ότι …θα πάει στον κάδο.
 Τα εξαγορασμένα πολιτικά φρούτα δεν έχουν έστω την ηθική ευθύνη για τα όσα αποδίδουν ότι  έπραξε ο μέχρι χθες αρχηγός τους; Μπορεί να μας πει ο Bορίδης που λένε ότι παρέδωσε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δεν …αυτοκτονούμε ομαδικά ως λαός, πόσο του στοίχησε η κατά καιρούς προεκλογική εκστρατεία του και που βρήκε τα πολλές εκατοντάδες χιλιάρικα; Πουλώντας ..κουλούρια;
Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα στηρίξουμε την ..παρθενιά του Καρατζαφέρη, αλλά…. δεν αντέχουμε να βλέπουμε ότι έπεσαν όλοι από τα… σύννεφα.
Όλοι τα πήραν, όλοι τα παίρνουν, και θα συνεχίσουν να τα παίρνουν, μέχρι να υπάρξει κράτος με πραγματική διαφάνεια .Δηλαδή ποτέ.
Και κάτι τελευταίο. Για να συνιστά η μεταβίβαση ενός ποσού δωροδοκία πρέπει να υπάρχει αθέμιτος σκοπός. Δηλαδή το δημόσιο πρέπει να αποδεικνύεται ότι ζημιώνεται με κάποιο τρόπο. Είτε επειδή ο εξοπλισμός που αγοράστηκε δεν εξυπηρετούσε ανάγκες, είτε επειδή αγοράστηκε σε μη συμφέρουσα τιμή για το δημόσιο και δίχως τις νόμιμες διαδικασίες, είτε επειδή ήταν ελαττωματικός κτλ. Αν τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει και η “μίζα” δίνεται εθιμοτυπικά (κάτι σαν πουρμπουάρ) σε αυτόν που υπογράφει την σύμβαση τότε το μόνο θέμα που προκύπτει είναι της φορολόγησης.

Με αυτό το σκεπτικό γλύτωσαν ΟΛΟΙ, γιατί, άντε να αποδείξεις το …αντίθετο. .»