ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκικό όχι στη λειτουργία Γυμνασίου στην Ίμβρο



Αρνήθηκε το τουρκικό κράτος να δώσει άδεια λειτουργίας για φέτος στο Γυμνάσιο και Λύκειο που επρόκειτο να λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια στην Ίμβρο!Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας δεν έδωσε την απαιτούμενη άδεια με την αιτιολογία ότι το κτίριο του σχολείου, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, δεν ήταν κατάλληλο για παιδεία,γράφουν οι εφημερίδες Hurriyet, Taraf  Agos,και Yurt .

Ο κ. Καμπουρόπουλος, βοηθός του Συνδέσμου Παιδείας και Πολιτισμού της Ίμβρου, είπε ότι δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα για το ότι η 1η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημερομηνία που δίνεται για να είναι τα σχολεία έτοιμα και τόνισε ότι αν το γνώριζαν αυτό νωρίτερα θα έκαναν γρηγορότερα τις εργασίες τους. Ο κ. Καμπουρόπουλος είπε ότι το σχολείο σε περίπτωση που θα άνοιγε θα είχε 7 μαθητές και ότι οι 6 θα έρχονταν από την Ελλάδα.

Στα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι επικρατεί θλίψη στο νησί για την μη λειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου στην Ίμβρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agos, οι Ίμβριοι οι οποίοι επί χρόνια βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πολιτική εκτουρκισμού, μπόρεσαν πέρυσι ν’ ανοίξουν το Δημοτικό τους σχολείο και έτσι είχε αρχίσει για πρώτη φορά παιδεία στην ελληνική γλώσσα μετά από 49 χρόνια. Τα έξι δημοτικά σχολεία και το ένα μέσης εκπαίδευσης είχαν απαγορευθεί με ξαφνική απόφαση το 1964.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν