ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται πρόταση από Βενιζέλο για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών«Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα; Και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;»...
 Αυτή η χαρακτηριστική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην χθεσινή Πανελλαδική Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε σενάρια για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα.
Στα σενάρια τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υπαινιχθεί από καιρό, περιλαμβάνεται το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, όπως η Β' Αθήνας αλλά και η συνολικότερη αλλαγή του εκλογικού νόμου, με επίμαχο σημείο την κατάργηση του μπόνους. Ας σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε επί σειρά ετών την κατάργηση του μπόνους αλλά τώρα αντιδρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Δεν αρκεί να θέλεις να δημιουργήσεις τις θεσμικές προϋποθέσεις πολυκομματικών κυβερνήσεων, πρέπει να υπάρχουν και προγραμματικές λύσεις», είπε χθες ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά άμεσα -πιθανόν και σήμερα στο προγραμματισμένο για τη 1.45 ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει το Εθνος, συγκεκριμένη πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, που επί της ουσίας θα αφαιρέσει το «προνόμιο» από τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζει στο μπόνους των 50 εδρών.