ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!



Ζημίες εκατομμυρίων και υπέρογκο δανεισμό εμφανίζουν «Τηλέτυπος» και «Πήγασος»
dol-pigasos-1024x8621405531621Θεωρούνται οι δύο μεγαλύτεροι όμιλοι ΜΜΕ της χώρας, στη διάσωση των οποίων συνέτρεξε η συγκυβέρνηση με τη σκανδαλώδη για πολλούς τροπολογία, που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι επιτρέποντας τις συμπράξεις επιχειρήσεων του κλάδου.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών ΜΜΕ, που δημοσίευσαν οι typologies.gr, ο Τηλέτυπος (Mega Channel) σημείωσε ζημίες το πρώτο εξάμηνο του 2014, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, αν και μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 (9,8 εκατ. ευρώ). Ο δανεισμός της εταιρείας ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 121 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση του Πήγασου καταγράφηκε αύξηση των δανείων του στα 152 εκατ. ευρώ το προηγούμενο εξάμηνο, έναντι 147 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ήταν 32 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 1/5 των δανείων που έχει λάβει, ενώ οι ζημίες του υποχώρησαν στα 10 εκατ. ευρώ.
Η προετοιμασία της συγχώνευσης των Μέσων Ενημέρωσης Ψυχάρη και Μπόμπολα, το δίδυμο των «μεγαλοεργολάβων της ενημέρωσης», είναι σκανδαλώδης, γιατί έτσι οι δύο υπερχρεωμένοι όμιλοι αποκτούν πλέον τη δυνατότητα, να συγχωνευτούν- κατ΄ εξαίρεση της υφιστάμενης νομοθεσίας- και να «κουρευτούν» τα δάνεια τους, να αξιοποιούν κοινό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ παρατείνεται προκλητικά επ’ αόριστον το προσωρινό καθεστώς νομιμότητας των ιδιωτικών καναλιών.
Έτσι, γίνεται φανερό ότι η επιχείρηση διάσωσης είναι αμφίδρομη: η κυβέρνηση διασώζει τα πνιγμένα στα χρέη ΜΜΕ των Μπόμπολα και Ψυχάρη και αυτά «διασώζουν» την κυβέρνηση, δίνοντας στήριξη σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί.
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜ(Ι)ΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν