ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΤΑΥΡΙΔΑΣ Novorossiya: «Οι Έλληνες που φέρνουν ανάπτυξη και πρόοδο να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους την Κριμαία»!



Με  τίτλο «Η επανεγκατάσταση των αυτοχθόνων: Να επιστρέψουν οι Έλληνες στην Κριμαία» δημοσίευμα της εφημερίδας Novorossiya, ζητά την επιστροφή των Ελλήνων της Μαριούπολης, οι οποίοι έχουν «φυσική ροπή προς την ανάπτυξη και την πρόοδο», στην πανάρχαια κοιτίδα και γενέτειρά τους Κριμαία, την αρχαία ελληνική Ταυρίδα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ελληνική άνοιξη» στην Κριμαία.  
Όπως εξηγεί το ρωσόφωνο δημοσίευμα, είναι γνωστό ότι στους Έλληνες οφείλει η Κριμαία και όλη η Μαύρη Θάλασσα τον εκπολιτισμό της ήδη από την μακρά αρχαιότητα: «για αυτό δεν τίθεται καν συζήτηση», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όμως πρώτα κατά την εποχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης και συγκεκριμένα κατά το 1778, οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Κριμαίας, μαζί και οι Έλληνες, μεταφέρθηκαν στην - τότε - άδεια επαρχία του Ντονμπάς, η οποία έχει γη εύφορη για τη γεωργία και υπέδαφος πλούσιο σε πρώτες ύλες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν