ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί για αθέμιτη άσκηση επιρροής στη Δικαιοσύνη! εδώ ειναι πρωθυπουργός ακόμα!



Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί για αθέμιτη άσκηση επιρροής στη Δικαιοσύνη! εδώ ειναι πρωθυπουργός ακόμα!Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ετέθη υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς στην υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής, όπου προσήλθε για να καταθέσει νωρίς το πρωί της Τρίτης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικαστική πηγή.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε δικαστική πηγή στο πρακτορείο, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας βρίσκεται, από τις 26 Φεβρουαρίου, στο επίκεντρο ποινικής έρευνας για «αθέμιτη άσκηση επιρροής» και «παραβίαση του απορρήτου της έρευνας.
Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Le Monde στις 8 Μαρτίου, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα «δίκτυο» πληροφοριοδοτών της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, που είχε ως σκοπό να ενημερώνει τους συγγενείς του πρώην προέδρου σε νομικές διαδικασίες που μπορούσαν να τον απειλήσουν.
Πρόκειται για την υπόθεση της χρηματοδότησης από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007 και τις προσπάθειες που φέρεται να έγιναν για να εμποδιστεί η διαλεύκανση της υπόθεσης.
Τη Δευτέρα υπό κράτηση είχε τεθεί και ο δικηγόρος του, Τιερί Χέρτζογκ και ένας δικαστής. Ο συνήγορος φέρεται να πλησίασε τους ανακριτές της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς, που χειρίζονται την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής και τους ζήτησε να του αποκαλύψουν τις συζητήσεις τους για την πορεία των ερευνών τους. Ο γαλλικός νόμος δίνει δικαίωμα στους ανακριτές να κρατήσουν για 48 ώρες τον πρώην πρόεδρο και τον δικηγόρο του, πριν τον αφήσουν ελεύθερο ή του απαγγείλουν κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν