ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής οδηγεί οριστικά στο αρχείο σοβαρές υποθέσεις της περιόδου Παπανδρέου (μεταξύ αυτών, η προσφυγή στο ΔΝΤ και η ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

ΡΕΖ
Στα ντουλάπια της Βουλής θα μείνουν κλειδωμένες για πάντα 70 δικογραφίες που αφορούν ως επί τον πλείστον την περίοδο Παπανδρέου (από τις εκλογές του 2009) και στρέφονται κατά 30 υπουργών και υφυπουργών μετά το κλείσιμο (και μάλιστα το εσπευσμένο) της Ολομέλειας με απόφαση της κυβέρνησης, που οδηγεί όλες αυτές τις υποθέσεις σε οριστική παραγραφή.
Στα πρόσωπα με τις περισσότερες δικογραφίες σε βάρος τους περιλαμβάνεται ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός με δώδεκα (12) τον αριθμό, ενώ υπάρχουν 23 δικογραφίες -αριθμός ρεκόρ- που στρέφονται κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται πρώτος στη λίστα. Ακολουθούν οι Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος με δέκα (10), Α. Διαμαντοπούλου με επτά (7), Χρ. Παπουτσής και Ν. Σηφουνάκης με πέντε (5).
Η παραγραφή αφορά όλη την κοινοβουλευτική περίοδο από τις εκλογές του 2009 έως τη διάλυση της Βουλής το 2012, δηλαδή περιλαμβάνει και την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Με απλά λόγια η Βουλή δεν θα διερευνήσει ποτέ αν υπήρχαν πολιτικές ή ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα δύο Μνημόνια ή για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου.
Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αλλά και για τα αδικήματα που αφορούν υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.
Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, «η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Δεν υπολογίζεται η σύντομη διάρκεια της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου 2012.
Οι πιο σημαντικές -κατά χρονολογική σειρά- είναι:
*Κατά υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μήνυση Βγενόπουλου (προέδρου Olympic Air, 19/5/2010).
*Κατά τ. προέδρου κυβέρνησης και πρώην υπουργών Οικονομικών και Υγείας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης. *Μηνύσεις Γ. Καρατζαφέρη (αλλοίωση στατιστικών στοιχείων Eurostat) Ι. Σιάτρα κ.ά. για ενδεχόμενη συμμετοχή σε καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις σε θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (27/7/10).
*Κατά πρώην υφ. Υποδομών και πρώην αν. υπουργού Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη. Εγκληση της Marfin για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης ανωνύμου εταιρίας εξακολουθητικά διά του τύπου και μη (23/11/2010).
*Κατά αντιπροέδρου κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου για συκοφαντική δυσφήμηση (4/11/2010).
*Κατά πρ. υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη (21/3/2010).
*Κατά Χρ. Παπουτσή, Σπ. Βούγια και Εμμ. Οθωνα. Δικογραφία που σχηματίστηκε έπειτα από υπομνήματα του Χρ. Μαρκογιαννάκη σχετικά με την εκκρεμούσα ποινική υπόθεση διαγωνισμού προμήθειας ελικοπτέρων στο Πυροσβεστικό Σώμα (20/5/2011).
*Κατά διατελεσάντων έως 2/8/2010 υπουργών Οικονομικών και Απασχόλησης. Μηνυτήρια αναφορά για εσχάτη προδοσία (30/5/2011).
*Κατά Γ. Παπακωνσταντίνου. Εγκληση του Θ. Αναστασιάδη για προνομιακή μεταχείριση του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της EXPRESS SERVICE Ι. Ραπτόπουλου (30/5/2011).
Συνέχεια ανάγνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν