ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Ομολογία Τσίπρα για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ - Είναι ο επόμενος εκλεκτός της συνέχισης του πειράματος!Ήρθε η ώρα του Τσίπρα να κάνει την τεράστια πολιτική κολοτούμπα του εκάστοτε εκλεκτού Πρωθυπουργού της Νέας Τάξης! Ομολογεί ξεκάθαρα ότι θα συγκυβερνήσει με αυτούς που μέχρι σήμερα κατηγορούσε για την εφαρμογή των μνημονίων. Αφυπνισθείτε Έλληνες!

Μια δήλωση-βόμβα έκανε το περασμένο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, για το μετεκλογικό σκηνικό, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, μέσα στον ορυμαγδό των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ευθέως στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αν αλλάξουν ηγεσίες, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Η χαρακτηριστική του φράση είναι η εξής:

Ερώτηση: Γιατί αποκλείετε την εθνική συναίνεση;

Απάντηση: «Επιδιώκουμε την εθνική συναίνεση, αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές. Σαράντα χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση έρχεται η ώρα για μια νέα Μεταπολίτευση. Χρεοκόπησαν τη χώρα με την πολιτική τους. Κατέστρεψαν τις περιουσίες και τις προοπτικές εκατομμυρίων οικογενειών. Και τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως εγγυητές της διάσωσης. Επιτέλους, τέλος».

Και για να μην υπάρξει καμμία παρανόηση, ο δημοσιογράφος επαναλαμβάνει την ερώτηση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο τη θέση του:

Ερώτηση: Δεν είναι ανεδαφικό να αποκλείετε κυβερνητική συνεργασία με κάποιο από τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα;

Απάντηση: «Με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».

Ερώτηση: Θα μπορούσατε δηλαδή να συνεργαστείτε με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα αν αποκηρύξουν τις ηγεσίες και την πολιτική τους;

Απάντηση: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».

Με τις απαντήσεις αυτές ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ξεκάθαρο, για πρώτη φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως αναγκαστεί να συμπράξει με κάποιο από τα σημερινά κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση...!

Όπως "αναγκάστηκε" να συγκυβερνήσει ο Σαμαράς...όπως "αναγκάστηκε" να συμμετέχει ο Κουβέλης και ο Καρατζαφέρης.....έτσι θα "αναγκαστεί" και ο Τσίπρας. Είναι ο επόμενος εκλεκτός της Νέας Τάξης Πραγμάτων για να συνεχιστεί το πείραμα του Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...!


Πηγή