ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Επανάληψη του 1974;Γράφει: Παν. Αλτζερίνος  Γρηγοράκης
αποστρ Λοχαγός (ΣΣΕ 77)Εφόσον δεχτούμε τις προορίσεις των οσίων πατέρων της Ορθοδοξίας - δεκτές από εμέ - προσπαθώ να ερμηνεύσω ποιά θα είναι η αφορμή ώστε να συμβεί το "Τα γεγονότα και ο πόλεμος με την Τουρκία θα έρθει όταν φύγουν οι πρεσβείες από τις δύο χώρες" (πατήρ Παίσιος).Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τα γεγονότα στην Κύπρο θα κάνει χρήση των "προνοιών" του συντάγματος του 1960 της Μεγαλονήσου και επέμβει ως εγγυήτρια δύναμη, πράγμα που έκανε το 1974.Επιβάλλεται τότε η απόσυρση των πρεσβειών, ως διπλωματική ενέργεια.
1. 1974: Κάνει χρήση του προδοτικού συντάγματος 1960 (Καραμανλής Ζυρίχη 1958) ως εγγυήτρια δύναμη, τάχα για προστασία των Τ/Κ. Επιβάλλει με τον Αττίλα 1-2 κατοχή του 40% του εδάφους. Σταδιακά δε επιβάλλει αριθμητική εξίσωση των δύο κοινοτήτων μεταφέροντας εποίκους αποκτώντας πληθυσμιακή ισότητα. Δομικά κατάφερε να έχει και έδαφος και πληθυσμό. Ο διεθνής παράγων την οργανώνει (Τουρκία) και την αφήνει να περιμένει έως την κατάλληλη στιγμή.
2. 2013: Οικονομική καταστροφή, εξίσωση βιοτικών επιπέδων ελεύθερου και κατεχόμενου τμήματος. Πολιτικός καταποντισμός και αλληλοσπαραγμός του κλεπτοκρατικού αγγλόδουλου (εξαιρείται Τ. Παπαδόπουλος) πολιτικού προσωπικού, θυμίζοντας μέρες Ν. Σαμψών. Εξαιρετική ευκαιρία να επέμβει η Τουρκία ως εγγυήτρια, όχι κατ' ανάγκη μόνο με όπλα, και με έναν Αττίλα (3) για την "προστασία" θυλάκων Τ/Κ και εν συνεχεία με έναν τελικό Αττίλα (4) προβεί στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου, βοηθούντος και της μεγάλης φυγής νεοπροσφύγων Ελληνοκυπρίων. Εάν συμβούν τα παραπάνω ίσως επιβεβαιωθούν τα λόγια του π. Παισίου. Άλλωστε η Ιστορία αγαπάει τις επαναλήψεις. Οπότε και εδώ μπορεί να έχουμε επανάληψη της μεταπολιτεύσεως, αλλά αυτήν τη φορά από την ΑΝΑΠΟΔΗ, ως επακόλουθο των ραγδαίων εξελίξεων στο Νησί μας. Αλληγορικά να πω ότι "Κυπριακή και Ελληνική οικονομία είναι μεσοτοιχία".Στα σχέδια τους βέβαια τον τελευταίο λόγο έχει "Ο ΜΕΓΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ" , που χαμογελάει όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια. Εμείς πρέπει να αισιοδοξούμε. Αυτοί βιάζονται. Ας είμαστε μόνο προσεκτικοί στο κραδασμό που θα φέρει το μέγα γκρέμισμα τους.

ΥΓ  Μεγαλοεθνικιστές - ενωσίτες του κοινοβουλίου γρηγορείτε
     Η αγοραφοβία (και στην τηλεόραση) είναι ο κακός σας σύμβουλος.