ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ         Διανύομε   μια  περίοδο  που  το  ανακυκλούμενο    πολιτικό  σύστημα  ,  συνεπές  στις  μέχρι  τώρα  επιδιώξεις  του  και  εκμεταλλευόμενο  τα  αποτελέσματα  της  πολιτικής  του,  παραπληροφορεί  ,  με  παραποιημένα  στοιχεία   ,αγνοώντας  εσκεμμένα  την   Ελληνική  Ιστορία ,  τις  μάζες  οδηγώντας  τες  σε  πλέριο  μένος  σε  ότι  Εθνικό  και  κατ  επέκταση  ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ   ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ  .
          Όνειδος  με  απεμπολισμο  της  Ελληνικότητας  των  συμβολών  και  χαιρετισμών  σε  στόχους  εγκλωβισμού  και  συνέχισης  της  πολιτικής  των  εκβιασμών,  της  φτώχιας  ,της  προδοσίας,  του  αφελληνισμού   ,της  παγκοσμιοποίησης.
            Στόχοι  διακριτοί    ορατοί  μεν   στο  μεσοδιάστημα  του  προσωπικού  διαλογισμού  ,  αόρατοι   δε  σε  εξάρσεις  εκφοβισμού,  αγανάκτησης,  εξέγερσης,  εκδίκησης,  μίσους    .
              Ναζιστικός  ο χαιρετισμός  του  αρχηγού  της  ΧΡΥΣΗΣ   ΑΥΓΗΣ   τα  φερέφωνα  της     εξουσίας  των  ΜΜΕ.  Το  σύστημα  με  κραυγές   αλαλάζει  αίσχος.  Η  καθ  υμάς  Δημοκρατία  επινοεί  αποκλεισμό  της  φωνής  500  χιλιάδων  ατόμων.

  ΑΣ  ΔΟΥΜΕ  ΠΟΣΟ  ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ   ΑΥΤΟΙ
 

ΔΩΡΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Day 1,549, 06:31 by GREEKARMEDFORCES
Αυτό που χαρακτηρίζουμε ως "Ναζιστικό χαιρετισμό" τι είναι αλήθεια;

Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο.

Στην αρχαιότητα όλες οι κοινωνίες χρησιμοποιούσαν διάφορα νεύματα, χειραψίες και χαιρετισμόυς ως έκφραση σεβασμού προς το πρόσωπο αυτου που τον λάμβανε.Ο κάθε χαιρετισμός καθιερωνόταν ανάλογα με τις παραδόσεις του κάθε λαού.
Συνήθως το "χαίρε" συνόδευε τους χαιρετισμούς(εξάλλου η λέξη προέρχεται απο το χαίρε [προστακτική του χαίρω]), δηλώνοντας χαρα, υγεία και καλή διάθεση.

Ακόμα και την σήμερον ημέρα παρατηρούνται διάφορα είδη χαιρετισμών όπως στις τελετές γάμου, στην αποδοχή των νέων στην παραδοσιακές κοινωνίες, σε ορκωμοσίες.Ενας πολύ διαδεδομένος χαιρετισμός είναι ο στρατιωτικός.Οι χαιρετισμοί βέβαια δεν είναι μόνο προσόν του ανθρώπου, καθώς σε πάρα πολλά είδη του ζωικού βασιλείου υπάρχουν χαιρετισμοί.

Ανάμεσα σε αυτό το τεράστιο πλήθος χαιρετισμών ο αρχαιότερος φαίρεται να είναι ο αρχαιοελληνικός δωρικός χαιρετισμός-αυτος που στις μέρες ονομάζεται ναζιστικός χαιρετισμός εντελώς λανθασμένα.


Πρέπει να αναφερθεί πώς καποια μορφή αυτού του χαιρετισμού έχει χρησιμοποιηθεί απο όλους τους ανθρώπους πάνω στην γη-το γνωστό γεια που κάνουμε σηκώνοντας το χέρι για να χαιρετίσουμε έναν φίλο.

Ο δωρικός χαιρετισμός γινεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω απο τον ώμο και με την παλάμη τεντωμένη.

Οι Έλληνες μα και οι Ρωμαίοι, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Κέλτες, οι Ινδιάνοι της Αμερικής ακόμα και οι πρώτοι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν αυτόν τον χαιρετισμό ως ένδειξη φιλίας και σε βασμού.

Στην πρόσφατη ιστορία ο χαιρετισμός αναβίωσε με την 4η Αυγούστο του 1936, όπως και στην γερμανία με το εθνικοσοσιαλιστικό, στην Ιταλία με το φασιστικό και στην Ισπανία με το λεγόμενο "Φρανκικό" καθεστώς.


Επίσης χρησιμοποιήθηκε και απο διάφορα Εθνικιστικά κινήματα.

Με την πτώση του Άξωνα Βερολίνου-Ρώμης αυτός ο χαιρετισμός κατηγορήθηκε, μα ουσιαστικά ο λεγόμενος ναζιστικός χαιρετισμός, ειναι ο αρχαιοελληνικός-και όχι μόνο- δωρικός χαιρετισμός προς τον αννατέλοντα ήλιο.

Αυτός ο χαιρετισμός ποιο συγκεκριμένα προέρχεται απο τις Πελασγικές και Δωρικές κοινωνίες (εξου και η ονομασία του) και σύμφωνα με διάφορες πηγές πρωτοεμφανίστηκε κατα τις διάφορες ιερουργίες.

Χρησιμοποιήθηκε αρχικά απο ανώτατα ιερατεύματα μα ύστερα χρησιμοποιήθηκε και απο τα κατώτερα ως ένδειξη συμβασμού στα ανώτερα και ανώτατα ιερατεύματα.Υστερα ο χαιρετισμός μεταφέρθηκε και στην πολιτική ζωή οπου χρησιμοποιήθηκε ως χαιρετισμός σε βασιλείς και λοιπούς πολιτικούς άρχοντες όπως και στον στρατό.

Αυτός ο χαιρετισμός χρησιμοποιήθηκε και απο τον Μέγα Αλέξανδρο και το στράτευμά του καθότι όταν ένας στρατιώτης του ήθελε να του μιλήσει στεκώταν μπροστά του με το κράνος του στο αριστερό χέρι και υψώνοντας το δεξί του χέρι λέγοντας:"Χαίρε Αλέξανδρε, βασιλεύ των Μακεδόνων".Ο Αλέξανδρος ανταπέδειδε.

Ο χαιρετισμός μεταφέρθηκε στην Ρώμη καθώς οι Ρωμαίοι είχα επηρεαστεί πολύ απο τους Έλληνες και πολλοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες είχαν Ελληνική καταγωγή.Στην Ρώμη δεν λεγόταν το αρχαιοελληνικό χαίρε μα το ave(χαίρε όμως στην λατινική) και ο χαιρετισμός ονομάστηκε Ρωμαϊκός σε εκείνη την περιοχή.