ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Η νέα Βουλή θα είναι αναθεωρητική κι όμως κανείς δεν μιλάει για αναθεώρηση.Ένας ακόμα παραλογισμός και δείγμα της αντιδημοκρατικής λειτουργίας του ισχύοντος πολιτεύματος είναι και αυτό. Τέτοιες μέρες σε ένα χρόνο λήγει η πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος και σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 6, επιτρέπεται να γίνει νέα αναθεώρηση. Επομένως η Βουλή που θα εκλεγεί στις 17 Ιουνίου θα είναι εκ των πραγμάτων αναθεωρητική. Κι όμως κανένα κόμμα δεν....

κάνει λόγο γι’ αυτό, ούτε καταθέτει συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις. Επίσης, αν  και το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθόσον η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της Πολιτειακής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, εντούτοις κανένα κόμμα δεν το αγγίζει.
Δηλαδή ο λαός καλείται να εκλέξει μια Βουλή η οποία, εκ των πραγμάτων, θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς να του έχει (από πριν) τεθεί κανένα σχετικό θέμα ώστε να πάρει την κατάλληλη απόφαση. Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα λέγεται «δημοκρατία» και «συμμετοχή» του λαού. Ο λαός θα παρακολουθεί του χρόνου τέτοια εποχή συζητήσεις και συναλλαγές μεταξύ κομματικών αρχηγών για την αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας, χωρίς ο ίδιος να έχει πάρει καμία θέση, ούτε να έχει δώσει σχετικές εντολές.
Αποδεικνύεται λοιπόν πλήρως ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, ανεξαρτήτως χρωμάτων και αρωμάτων, είναι παιδί του νυν ισχύοντος πολιτικού συστήματος, λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από την κοινωνία και ενδιαφέρεται μόνο για την διαιώνισή του. Το μόνο που διακυβεύεται είναι η αλλαγή του ενός πόλου στον σάπιο διπολισμό.
 
 
σημ.        Πλέον   αναμενόμενο  αφού   η  κατάργηση  του  κατάπτυστου  άρθρου  86   σε  συνδυασμό  με  τα  άρθρα  61  και  62  του  Συντάγματος  εκθέτει  τους  επίορκους  πολιτικούς  και  συνδικαλιστες  τους  καθιστά  δε   ευάλωτους  στους οικονομικούς  έλεγχους  της  δικαιοσύνης.  Ενδεχόμενη  δε  προσπάθεια  αναδρομικής  ισχύος,   της  εν  λόγω  κατάργησης  θα  καθιστούσε  άμεσα  πυκνά κατοικημένη  την  αντίστοιχη  πτέρυγα  του  Κορυδαλλού .
          Ο  ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ   ΕΙΝΑΙ  ΕΦΕΥΡΗΜΑ  ΕΛΕΓΧΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ   ΜΕ  ΜΙΚΡΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΚΑΙ  ΚΑΤ  ΕΠΕΚΤΑΣΗ  ΑΓΝΟΙΑ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ