ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Deutsche Welle: "Και ο Τσίπρας.... δικό μας παιδί μας είναι!"



Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο για να συναντήσει την Α. Μέρκελ και να συζητήσουν επί του ελληνικού χρέους η "Γερμανική ΕΡΤ" ή αλλιώς "Deutsche Welle" γράφει ένα εξαιρετικό άρθρο - ανάλυση που περιστρέφεται γύρω από... τον Τσίπρα.
Όντως πολύ καλά ακούσατε.. Η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ περνά σε δεύτερη μοίρα και γίνεται ουσιώδης αναφορά στον διάδοχο του Σαμαρά στην Πρωθυπουργία, Mr Alexis που τελικώς "Δε θα πείραζε να κερδίσει στις εκλογές καθώς έχει... δεσμευτεί να συνεχίσει στην Ευρωπαϊκή πορεία".
Λίγο παρακάτω το κείμενο γίνεται ακόμη περιγραφικό για τον Α. Τσίπρα λέγοντας ότι "δεν είναι κανένας μαπμπούλας" και πώς σε καμιά περίπτωση "δε θα αναποδογυρίσει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων", αντιθέτως υποστηρίζεται ότι .....
θα συνεχίσει να ζει "μέσα στην Ευρωζώνη".
Για όλα τα παραπάνω ο αναλυτής επικαλείται τις δεσμεύσεις του Τσίπρα στο Γερμανικό σοσιλαδημοκρατικό - αριστερό κόμμα (Die Linke) που μεταφέρθηκαν αυτούσιες στη... Μέρκελ για αυτό και λογικά η τελευταία μάλλον θα... ξεπροβοδίσει το Σαμαρά!
"Άνθρακες" λοιπόν ο θησαυρός της "διαπραγμάτευσης" και "της διαγραφής χρέους" από το ΣΥΡΙΖΑ όπως δηλώνεται από πολλά στελέχη του για να πειστούν οι... χαχόλοι ότι θα κάνουν επανάσταση και θα ανατρέψουν το "καπιταλιστικό σύστημα".
Ο Τσίπρας βρήκε τους πραγματικούς του, πολιτικούς, γονείς (πλουτοκράτες καπιταλιστές) και δίνει όρκο πίστης και υποταγής στα κελεύσματά τους.
Αναλυτικά διαβάζουμε στο γερμανικό μέσο τα εξής:
Υπέρ της κατανόησης προς τις ελληνικές θέσεις συνηγορεί και το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα αντιμετώπιζε θετικά μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Νιλς Καντρίτσκε: «ο Τσίπρας δεν είναι πλέον ο μεγάλος μπαμπούλας». Ο Τσίπρας δεν θα αναποδογυρίσει το τραπέζι Σημαίνει αυτό ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να «συγκινήσει» το Βερολίνο επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι των κυβερνητικών κομμάτων; «Αυτό είναι δυνατό σε περιορισμένη κλίμακα, για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πότε θα γίνουν οι εκλογές και η παραπομπή στο ενδεχόμενο εκλογών την άνοιξη δεν εκλαμβάνεται ως κάτι συγκεκριμένο από το Βερολίνο. Αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι άλλος. Η μορφή Τσίπρας δεν συνιστά πλέον μπαμπούλα για το γερμανικό πολιτικό κόσμο. Στους κυβερνητικούς κύκλους της Γερμανίας και κυρίως στο σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο, οι ιθύνοντες γνωρίζουν καλά ότι το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον Τσίπρα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος των σχέσεων της ΕΕ με την Ελλάδα. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει σαφώς θέση υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη. Επίσης διαπιστώνω πως έχουν πέσει αισθητά οι τόνοι ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Κανείς δεν φοβάται πια στο Βερολίνο ότι ο Τσίπρας θα αναποδογυρίσει το τραπέζι, στο οποίο θέλει να καθίσει με μια αριστερή κυβέρνηση προκειμένου να συζητήσει την ελληνική κρίση και σχέδια εξόδου από αυτήν», εκτιμά ο γερμανός αναλυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν