ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumplekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τους καρφώνει ο Σόρος: «Η Ελληνική κυβέρνηση παραποίησε απροκάλυπτα τα στοιχεία για να ενταχθεί στην Ευρωζώνη»Είδαμε τις προάλλες την κινητοποίηση της δικαιοσύνης, κατόπιν σχετικής επιστολής του Αθανασίου στην Κουτζαμάνη, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή αλήθεια πίσω από τις δηλώσεις Λαγκάρντ ότι απειλήθηκε η ζωή της, όταν μίλησε για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
Όμως σήμερα έχουμε και άλλες δηλώσεις από έναν άλλο παράγοντα, αυτή την φορά εξωθεσμικό, αλλά εξόχως σημαντικό στην ιεραρχία της επικυριαρχίας που λυμαίνεται τον τόπο. Ο λόγος, φυσικά, για τον περιβόητο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον γερμανό δημοσιογράφο Γκρέγκορ Πέτερ Σμιτς δήλωσε, σε ερώτηση «αν η ελληνική κυβέρνηση παραποίησε τα στοιχεία ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στη ευρωζώνη»: «Η ελληνική κυβέρνηση παραποίησε απροκάλυπτα τα στοιχεία αλλά και οι άλλοι δανειολήπτες σεβάστηκαν γενικά τους κανόνες».
Θα στείλει, άραγε, τώρα ο Αθανασίου επιστολή στην Κουτζαμάνη, να ανοίξει δικαστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Σόρος λέει την αλήθεια; Γιατί αν λέει αλήθεια ο Σόρος, μιλάμε για ποινικές ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν τις πρώτες πράξεις του δράματος που οδήγησαν στην είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, μέσα από ένα νέο σκάνδαλο παραποίησης στοιχείων, αυτό της ΕΛΣΤΑΤ.
Θεωρητικώς η κυβέρνηση δεν έχει δεσμούς με την διακυβέρνηση Σημίτη, που πραγματοποίησε την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη, συνεπώς δεν συντρέχουν πολιτικοί λόγοι να «θαφτεί» η εν λόγω υπόθεση, οι ευθύνες για την οποία – σημειωτέον – δεν έχουν παραγραφεί. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Προφανώς και όχι, αφού από την εποχή Σημίτη και έπειτα το υπουργείο οικονομικών διαχρονικών έχει «καπετάνιο» κάποιον άνθρωπο του Σημίτη.

Πηγή