ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα-νίκη της Αργεντινής στον ΟΗΕ




Απολαύστε  πως  οι  υποτακτικοί  των  τοκογλύφων  αντέδρασαν: Τι  περιμένετε;

Η Αργεντινή κερδίζει τη μάχη στα Ηνωμένα Έθνη τα οποία ζητούν ρύθμιση στις αναδιαρθρώσεις χρέους!
Η Γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα για να συνταχθεί νομικό πλαίσιο που θα διέπει την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους εν μέσω μάχης για το θέμα αυτό μεταξύ του Μπουένος Άιρες και των hedge funds.
Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τέσσερα ψηφίσματα εκ των οποίων το ένα για τη θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου για πτωχεύσεις και αναδιαρθρώσεις. Η απόφαση ελήφθη με 124 θετικές ψήφους, 11 αρνητικές και 41 αποχές. Στην ψηφοφορία, η Ελλάδα απείχε όπως και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε., πλην της Γερμανίας, της Φιλανδίας, της Τσεχίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που ψήφισαν κατά.

Κριστίνα Κίρχνερ
Με μία θριαμβευτική ανάρτηση στο Facebook, η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ χαιρέτισε την απόφαση του ΟΗΕ. «Πραγματικά σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους τους Αργεντινούς. Σήμερα θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι», ανέφερε.
Όπως εξήγησε: «Για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν καθοριστική η συμβολή των G-77 και της Κίνας. Για περισσότερα από 10 χρόνια αυτή η ομάδα χωρών αγωνιζόταν να πετύχει αυτή τη συμφωνία, επιχειρηματολογώντας ότι είναι εφικτή και ζητώντας να μην επαναληφθεί αυτό που γίνεται με τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια στην Αργεντινή».
Όσον αφορά εκείνους που ψήφισαν αρνητικά, σημείωσε: «Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε ένα πιο δίκαιο κόσμο στον οποίο πετούν περισσότερα περιστέρια και λιγότεροι γύπες σε όλους τους τομείς. Έναν πιο ισορροπημένο κόσμο, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τις αντιπαραθέσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν