ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Για όσους έχουν κοντή μνήμη ή δεν ξέρουν Ιστορία



Από  τον  Σωκράτη  Τσουμελέκα
ΣΧΗ  Ε.Α  (ΣΣΕ 77)

Σωτήριον  ετος  1917.  Στην  Ρωσία  των  Τσάρων  η  επανάσταση  των  Σοβιέτ   φέρνει  τον   Αλεξάντρ Φιόντοροβιτς Κέρενσκι ,  μέλος  του  κόμματος   των   Σοσιαλεπαναστατων   της  Ρωσίας  και  αντιπρόεδρο   των  Σοβιέτ  της  Αγιας  Πετρούπολης,  στην  εξουσία  σαν  υπουργό  δικαιοσύνης  και  αργότερα  , μετα  τα  γεγονότα  του  Ιουλίου , σαν  πρωθυπουργό.  Είναι  μεταβατικός  προάγγελος  μιας  τυραννίας  που  προηγούμενη  δεν  είχε  γνωρίσει  η  ανθρωπότητα.
Οκτώ μήνες το όνομα του κεραυνοβόλησε εκατομμύρια λαού. Έγινε συνώνυμο του «Μεσσία». Η φωτογραφία του αντικατέστησε τις εικόνες στα εικονοστάσια. Για ένα οκτάμηνο η πλειοψηφία των Ρώσων στάθηκε πλάι του.
Τι ήταν όμως ο 36χρονος Κερένσκι, στους ώμους του οποίου στηρίχτηκαν οι πόθοι 150 εκατομμυρίων Ρώσων;
Αβασάνιστα κάποιος θα τον χαρακτήριζε δημαγωγό.
Εξαίρετος ρήτορας, με στοιχεία θεατρινισμού. Λεπτά χαρακτηριστικά, μαλλί κοντοκουρεμένο.
Ο Ρέπιν τον απεικόνισε αποκαμωμένο από κάποιο συμβούλιο, διχασμένο ανάμεσα στους «ρόλους».
«Ήταν ο άνθρωπος που ήταν έτοιμος να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση, μόνο και μόνο για να διασφαλίσει την εξουσία.
Στη Δούμα φορούσε το πρωινό κουστούμι της μπουρζουαζίας - σκληρό κολάρο…
Στο ανάκτορο της Ταυρίδας, μιλώντας στα Σοβιέτ, έβγαζε το σακάκι εμφανιζόμενος ως άνθρωπος του λαού. Στο μέτωπο ντυνόταν στα χακί, ώστε να μοιάζει περισσότερο στρατιώτης.».
Δεν αντιστάθηκε στη αλλοτριωτική επήρεια της εξουσίας.
Μετακόμισε την κυβέρνηση στα Χειμερινά Ανάκτορα. Χρησιμοποίησε την τραπεζαρία για το υπουργικό συμβούλιο. Φωτογραφήθηκε στο τεράστιο γραφείο των τσάρων. Ταξίδευσε με κάποιο από τα τρένα τους. Κοιμήθηκε στο κρεβάτι του Αλέξανδρου ΙΙΙ, όχι με τη σύζυγό του, μα με την ερωμένη του!
Η Ιστορία  σε  επανάληψη  στην  κατεστραμμένη  Ελλάδα.  Το  απόσπασμα  χαρακτηριστικό:…….  «13. 16. Καταργούμε όλες τις ρυθμίσεις και κρατικές δομές έκτακτης ανάγκης, τα αυταρχικά και κατασταλτικά νομοθετήματα και αναδιοργανώνουμε σε βάθος το πολιτικό σύστημα, εξαλείφοντας κάθε εστία διαφθοράς και διαπλοκής, τηρώντας με συνέπεια τη διάκριση των εξουσιών, τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και αποκαθιστώντας την εύρυθμη και διαφανή λειτουργία όλων των συναφών θεσμών. Αναβαθμίζουμε τη δημοκρατική δομή και λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στο επίπεδο του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσπίζοντας την απλή αναλογική και εισάγοντας μορφές άμεσης δημοκρατίας. Η θεμελίωση ενός νέου αυτοδιοικητικού χάρτη, που θα αντικαθιστά τον Καλλικράτη, η  αναθεώρηση του Συντάγματος σε δημοκρατική κατεύθυνση, με βάση την αρχή της επικουρικότητας και η συναφής πολιτειακή αναθεμελίωση αποτελούν στόχους μας………13. 27. Αποκαθιστούμε στη θεωρία και την πράξη τις έννοιες «εθνικό» και «πατριωτικό», συνδέοντάς τες με το γνήσια λαϊκό. Ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον δημοκρατικό-διεθνιστικό πατριωτισμό των λαϊκών τάξεων και της Αριστεράς. Θα προχωρήσουμε, με γνώμονα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, στην επίλυση των ανοιχτών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας της χώρας και των κατοίκων της……….καταληγοντας….Με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επωμίζεται την ευθύνη να συμβάλλει καθοριστικά στη συγκρότηση αυτού του μεγάλου πολιτικού ρεύματος δημοκρατικής ανατροπής, που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα λαϊκή, δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταπολίτευση. Επωμίζεται την ευθύνη να δώσει νέα αποφασιστική ώθηση στη δουλειά του και να δημιουργήσει μια νέα δυναμική η οποία θα υπερβαίνει τη διστακτικότητα ή ακόμη και τη δυσπιστία που εξακολουθούν να υπάρχουν.(Από  το  κείμενο της πολιτικής απάφασης του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ)»
Είναι  αποκαλυπτικά  τα   λόγια  των  προθέσεων: «Δεν μιλάμε για καμία σύμπραξη της Κεντροαριστεράς, θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ» αναφέρει στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας το ερώτημα αν «θα εξαρτηθεί από την κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουτσούμπα, το αν θα κυβερνήσει η Αριστερά». «Τους θέλουμε (το ΚΚΕ) δεν τους περιμένουμε» πρόσθεσε.
Το   Τουρκικό  σεισμογραφικό  αλωνίζει  την  Κυπριακή   ΑΟΖ   ,το  δε  Αιγαίο,  σύμφωνα  με  τον  φτωχό  σοσιαλιστή   Νταλάρα , ανήκει  στα  ψάρια  του.


Καλό βόλι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν