ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Μπροστά τρόικα-μέτρα και... πίσω εκλογές - Μόνη επιλογή Α.Σαμαρά η διαχείριση της ήττας
Μπροστά η τρόικα και πίσω οι εκλογές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μονόδρομο για το στήσιμο της κάλπης, όσο πίσω πάνω τόσο πλησιάζει η συντριβή και το μόνο περιθώριο που έχει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είναι να σκεφτεί πώς θα διαχειριστεί την ήττα. Ήδη, εντός της ΝΔ έχει ξεκινήσει το «ξήλωμα» του Σαμαρά με δηλώσεις αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματος με όλους να του χρεώνουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη δίωξη των δεξιών από το κόμμα και την κυβέρνηση.

Η τρόικα έφτασε και ως φαίνεται έχει στα σχέδια της να ρίξει τη… χαριστική βολή στους Έλληνες πριν αποχωρήσει, όπως θέλει η κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επικεντρώνουν στο  ασφαλιστικό και ζητούν νέα επώδυνα μέτρα. Η διαπραγμάτευση θα κλείσει στο τέλος Οκτωβρίου. Αλλά μέχρι τότε κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα…
Πρίν απο λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μίλησε για εκλογές. Συγκεκριμένα είπε πώς "όσο δεν ξακαθαρίζει η κατάσταση στο μυαλό όλων μας είναι το ενδεχόμενο των εκλογών". Κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και των εκλογών εντός του Νοεμβρίου.
Μόνο μερικά από αυτά που ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι, οι μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η κατάργηση των προώρων συντάξεων. Ο δε υπολογισμός της σύνταξης θέλουν να γίνεται με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου, δηλαδή τα 40 χρόνια, ανεξάρτητα πόσα χρόνια έχει εργαστεί ο κάθε ασφαλισμένος.
Μιλάμε για συντάξεις φιλοδώρημα. Η τρόικα θέλει επίσης να απελευθερωθούν οι απολύσεις, με την ανεργία να σπάει κάθε ρεκόρ στη χώρα μας και να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος προκειμένου τα funds και οι πολυεθνικές που θα εισβάλουν στην Ελλάδα να μην έχουν κανένα πρόβλημα να αλλάζουν τους εργαζόμενους σαν τα… πουκάμισα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν