ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumplekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κανένα δεν ενδιαφέρει το πρόσωπο του νέου ΠτΔ, παρά μόνο οι 180 ψήφοι.tsipras_samaras_vouli_kontra_aftodioikisiΠροφανώς θα το έχετε προσέξει, ότι κανένας σ’ αυτή τη χώρα δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα είναι ο νέος ΠτΔ. Δηλαδή κανέναν δεν ενδιαφέρει σοβαρά ποιο πρόσωπο θα είναι ο αρχηγός αυτού του ταλαιπωρημένου κράτους. Εκείνο μόνο που μας απασχολεί όλους, είναι για το εάν θα συγκεντρωθούν ή όχι οι 180 βουλευτές. Μη πείτε; Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
Αφού λοιπόν κανέναν δεν ενδιαφέρει το πρόσωπο του νέου ΠτΔ, ούτε προφανώς τους ίδιους τους πολίτες, δεδομένου ότι δεν ερωτώνται κάν για τον ίδιο τον Πρόεδρό τους, που κάποιοι άλλοι θα τους βάλουν «καπέλο», τότε τι νόημα έχει να λέμε ότι έχουμε “Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”; Πολύ δε περισσότερο που ο ΠτΔ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα και είναι απλά μια “πολιτική κορνίζα”. 
Θα ήταν πιο έντιμο το πολίτευμά μας να λέγεται “Πρωθυπουργική Δημοκρατία”, αφού στο τέλος τέλος εκείνο που διακυβεύεται είναι η θέση του πρωθυπουργού και όχι του άγνωστου και αδιάφορου για το πολίτευμα ΠτΔ. Αυτό άραγε δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή; Δηλαδή αν θα είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας; Γι’ αυτό δεν γίνεται η μάχη των 180; Μας ενδιαφέρει άραγε ο άγνωστος «Χ» που θα μας τον πασάρουν την τελευταία στιγμή;
Όμως, η αδιαφορία για το πρόσωπο του ΠτΔ, είναι κατάντια και πλήρης απαξίωση του θεσμού, ο οποίος απασχολεί την ελληνική κοινωνία μόνο και μόνο όταν η εκλογή του ΠτΔ (και όχι ο ίδιος) θέτει θέμα εθνικών εκλογών.
Να καταργηθεί λοιπόν, αν μη τι άλλο ο θεσμός του ΠτΔ, για  να μην επιβαρύνεται εντέλει και ο λαός με κοστοβόρες προεδρικές αμοιβές. Διαφορετικά, να εκλέγεται από το λαό με ελεύθερες υποψηφιότητες και να εξοπλιστεί με σημαντικές αρμοδιότητες.

Πέτρος Χασάπης