ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumplekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟ ΚΟΝΒΟΪ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.https://olympiada.files.wordpress.com/2014/08/convoi-oximatwn.jpgΤα ρωσικά φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν βοήθεια για τις πληγείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη. Το κονβόι των 262 οχημάτων έκανε στάση τη νύκτα της Τρίτης στη νότια ρωσική πόλη Βορονέζ και αναμένεται να φθάσει στη μεθόριο των δύο χωρών εντός της ημέρας.

Άγνωστο παραμένει με ποιον τρόπο θα γίνει τελικώς η διανομή της βοήθειας, εν μέσω φόβων ότι το κονβόι μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για ρωσική στρατιωτική δράση εντός του ουκρανικού εδάφους.

Τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, από τότε που η ουκρανική κυβέρνηση έστειλε τον στρατό για να καταστείλει την αποσχιστική εξέγερση φιλορώσων ανταρτών στην περιοχή. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκτοπιστεί λόγω των μαχών ξεπερνούν τις 300.000, με πολλούς εξ αυτών να έχουν καταφύγει στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται εξάλλου στην ουκρανική επαρχία της Κριμαίας, η οποία έχει προσαρτηθεί - παράνομα σύμφωνα με τη διεθνή κοινότητα - στη Ρωσία από τον Μάρτιο.