ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ



          Γράφει  ο  Σωκράτης   Τσουμελέκας

     Σιγά  -σιγά  μας   οδηγούν  σε  παράνοια  .  Βλέποντας  τις   σημερινές  εκπομπές  της  ΕΡΤ  που  σημειωτέον  εκπέμπονται  παράνομα -φασιστικά  με   χρήματα  απ  το  υστέρημα  μας      (  Μέσα-  κτήρια   -ενέργεια)  πιστεύεις   ότι    ζεις  ΑΛΛΟΥ.  Έχουν  στρέψει  το  βέλη  τους  ,  ενορχηστρωμένα  ,προς  τον  κοιμομενο  γίγαντα   του  Πολιτικού  σκηνικού   ,τους  Έλληνες  Εθνικιστές.  Φοβούμενοι    μετεκλογική  συνεργασία  των  Εθνικιστικών  κομμάτων  και  δη  της  Χ.Α  ,σε   σχηματισμό  κυβέρνησης  , παραποιούν  ,  όπως  συνηθίζουν    μεταπολιτευτικά  ,  ιστορία-πραγματικά  γεγονότα  παρουσιάζοντας  τους  ΕΛΛΗΝΕΣ   ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ  σαν  ναζιστές  -  δοσίλογους.  Η  γνωστή  τακτική  των  οπαδών  της  κοκκινοφασιστικης  λαίλαπας  που  νέμεται  το  δημόσιο  με  παχυλούς  μισθούς,  μίζες και  ρεμούλες .   Τα  φασιστοειδή  υποχείρια  του  κόκκινου  ιμπεριαλισμού  μιλούν  για    αντίσταση  στον  ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ κατοχικό  φασισμό   Η  λήθη  των  τελευταίων  ετών  δεν  έχει  πλέον  θέση  στην  πολιτική  αντιπαράθεση.  Τα  ορφανά  του  ΣΤΑΛΙΝ   ας  πάρουν  την  ΙΣΤΟΡΙΚΗ  τους  απάντηση  .
        1.  23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop) και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως, Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότωφ (Vjačeslav Michajlovič Molotov) υπεγραψαν το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ (επίσημα: Γερμανοσοβιετική Συνθήκη) Μυστικά προσαρτήματα της συνθήκης αυτής προέβλεπαν αφενός τον διαμελισμό της Πολωνίας και αφετέρου τη δημιουργία σφαιρών επιρροής των συμβαλλομένων μερών σε χώρες της Ευρώπης.  Την συνθήκη αυτή επικύρωσε το Ανώτατο Σοβιέτ, οκτώ ημέρες μετά, στις 31 Αυγούστου
            Λίγες μέρες μετά την έναρξη του Πολέμου (αρχές Σεπτεμβρίου 1939) η Πολωνία είχε νικηθεί, αφού της ήταν αδύνατο να αποκρούσει, με τα στρατεύματα και τον εξοπλισμό που διέθετε, τις ναζιστικές δυνάμεις. Μετά την κατάρρευση του Πολωνικού στρατού, εισέβαλαν από τα ανατολικά οι Σοβιετικοί, αντιμετωπίζοντας μηδαμινή αντίσταση. Οι "συμβαλλόμενοι" μοιράστηκαν την Πολωνία, όπως είχε προσυμφωνηθεί στο μυστικό πρωτόκολλο, και μετακίνησαν τα σύνορά τους αναλόγως. Βάσει, όμως, μιας συμφωνίας της 28ης Σεπτεμβρίου, με την οποία τροποποιήθηκε το Σύμφωνο μη Επίθεσης, η Λιθουανία πέρασε στην σοβιετική σφαίρα επιρροής, ενώ η Γερμανία έλαβε ως αντάλλαγμα μεγαλύτερο μέρος της κατακτημένης Πολωνίας (μέχρι τον ποταμό Μπουγκ  )
       2.  Στις 20 Απριλίου 1940, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, εκδίδει ένα σπανίας εμπνεύσεως μανιφέστο «προς όλα τα κόμματα και τον λαό», όπου υποδεικνύει τι οφείλει να κάνει η Ελλάδα, «αν θέλει να ζήσει ελεύθερη και ευτυχισμένη». Το μανιφέστο, δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη», στις 2 Μαΐου 1940:
Να πώς μπορούνε όλοι οι λαοί ν' ασφαλίσουν την ειρήνη και την ελευθερία τους: Οι ιμπεριαλιστές, αποσβολωμένοι από τη δύναμη των λαών της ΕΣΣΔ -που δείχνει, τι αξίζουν λαοί πραγματικά ελεύθεροι- που τρέμουν ν' αγγίξουν όχι μονάχα τα σοβιετικά εδάφη, (αλλά) και κάθε χώρα που εξασφάλισε τη σοβιετική βοήθεια. Να ο δρόμος που κι η Ελλάδα οφείλει ν' ακολουθήσει αν θέλει να ζήσει ελεύθερη και ευτυχισμένη. Η Σοβιετική Ένωση γλύτωσε μέχρι σήμερα τη χώρα μας απ' τον πόλεμο κι απ' την υποδούλωση. Τί θα είμαστε σήμερα, αν δεν έκοβε -με την επέμβασή της 
στην Πολωνία- τον δρόμο του Χίτλερ προς τη Ρουμανία και τα Βαλκάνια; Πού θα βρισκόταν σήμερα η ανεξαρτησία μας, αν η ΕΣΣΔ δεν αντιτάσσονταν αποφασιστικά στα ιταλικά -που υποδαυλίζονταν κι απ' τους Αγγλογάλλους- σχέδια κατάχτησης των Βαλκανίων, που ματαιώθηκαν με το θρίαμβο του Κόκκινου Στρατού στη Φινλανδία;  (ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ   ΠΑΡΑΜΥΘΙ)
     3. Η (νόμιμη) Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στις 7 Δεκεμβρίου 1940, πιστή και στη γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς, δημοσίευσε ένα κατάπτυστο μανιφέστο με φιλοναζιστικές θέσεις, όπου δήλωνε ότι η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου και της ελληνικής μειονότητας «δεν μπορεί να 'χει καμμιά σχέση με την ελευθερία», ενώ καλούσε τον ελληνικό στρατό να στασιάσει και τους εργαζόμενους να κωλυσιεργήσουν και να προκαλέσουν δολιοφθορές στην παραγωγή και μεταφορά πολεμοφοδίων προς το πολεμικό μέτωπο. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο συγκεκριμένο μανιφέστο:
Η διαταγή των Εγγλέζων πλουτοκρατών εχτελείται πιστά απ' τις 28 του Οχτώβρη. Μέχρι τη μέρα εκείνη η Σοβιετική Ένωση κάμποσες φορές γλύτωσε τον λαό μας απ' τα υποδουλωτικά σχέδια του Μουσολίνι, απ' τις ραδιουργίες των Εγγλέζων πλουτοκρατών κι απ' τις προδοσίες της βασιλομεταξικής σπείρας. Μα η Σοβιετική Ένωση έδωσε με το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο σε όλα τα κράτη κι ιδιαίτερα στα βαλκανικά, τη δυνατότητα να γλυτώσουν κι οριστικά απ' τον πόλεμο, αρκεί να δέχονταν ανεξάρτητα απ' το εσωτερικό τους καθεστώς, να συνεργαστούνε μαζί της.   ( ΣΗΜ : Δηλαδή   να  ενταχθούν  υπο  την  επιρροή  των  τότε  συμμάχων  ΓΕΡΜΑΝΩΝ   και  ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ)_ Τις σωτήριες όμως, για τον λαό και την πατρίδα μας, προτάσεις της, τις απόκρουσε με λύσσα η τυχοδιωκτική βασιλομεταξική δικτατορική κυβέρνηση που προτίμησε να πουληθεί στους εμπόλεμους Εγγλέζους πλουτοκράτες για να μας μπλέξει στον πόλεμο... 
Και   καταλήγει  …..Για τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας οι κομμουνιστές μπαίνουν στις πρώτες γραμμές του αγώνα.
Ζήτω το ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!
Ζήτω το μέτωπο εθνικής σωτηρίας-ειρήνης!
Κάτω η πουλημένη ιμπεριαλιστική βασιλομεταξική σπείρα που έφερε τον πόλεμο στη χώρα μας!
Ειρήνη να σώσουμε το λαό και την Ελλάδα μας!
Ζήτω η ειρηνόφιλη Σοβιετική Ένωση πού με τη βοήθεια της θα σώσουμε τον λαό, την πατρίδα μας και την ειρήνη!
7 Δεκέμβρη 1940
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

             «Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους... Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας... Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα... Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες...». 
(Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ - «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»)
          Όσον  αφορά  την  επιστολή  Ζαχαριάδη  , που  οι   ίδιοι  επικαλούνται,   οι  ίδιοι  τότε  αμφισβήτησαν ( πχ ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ )   και  με  μετέπειτα  επιστολή  του  ο Ζαχαριαδης  αποκήρυξε.

http://www.pare-dose.net/4999
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF_%CE%BC%CE%B7_%CE%95%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν