ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ



Από  τον  Σωκράτη  Τσουμελέκα
ΣΣΕ  77

Μας  τα  έχουν  πρήξει  με  τις  διαπραγματεύσεις.  Στο  τέλος  θα  μας  υποθηκεύσουν  το   μέλλον  με  μια  νέα  υπερήφανη    συμφωνία.  Τα  κομμούνια  δύσκολα  θα  εγκαταλείψουν  τα  όνειρα  του  τρίτου  γύρου.
Υπάρχει  κάτι  πολιτικό  που  να  μας  δίνει  ελάχιστη  Ελπίδα    για  κάτι  καλύτερο;  Υπήρξα  μέλος  και  ψηφοφόρος  της  Χ.Α.  Μετά  τις  πρόσφατες  Ευρωεκλογές  , απεχώρησα  αγανακτισμένος.  Έχω  δεχθεί  επιθέσεις   για  τις  αποφάσεις  μου.  Όμως  η  ακλόνητη  πίστη  στα  ιδανικά  της  φυλής  ,του  πατριωτισμού  και  τα  οράματα  που  εμπνέει  η  ιδεολογία  του  Εθνικισμού  με  χαλύβδωσαν  ώστε  να  δύναμαι  ελεύθερος  να  επιλέγω  το  καλό  της  πατρίδος  σύμφωνα  με  τις  ιστορικές  συγκυρίες.
Έγινε  viral  το  video που  κυκλοφόρησε  πρόσφατα  με  αποσπάσματα  εορταστικής  εκδήλωσης  της  οργάνωσης  .  Δεν  με  πείραξε  ο  τρόπος  χαιρετισμού  που  αναδύεται  απ  την  Ελληνική  Ιστορία  και  αποτελεί  για  εμάς  τους  Εθνικοσοσιαλιστές  βασικό  γνώρισμα  της  διαφοράς  μας  απ  τον  χαιρετισμό  των  κομμουνιστών.
Μελετώντας   το  απόσμασμα  ένοιωσα  ντροπή  για  την  κατάντια  μας.  Είναι  δυνατόν  αυτοί  να  είναι  οι  πολιτικοί  μας  εκπρόσωποι  στο  ΕΘΝΙΚΟ  Κοινοβούλιο;  Ημίγυμνοι  σε  έκσταση  ,άγνωστη  η  αιτία  που  την  προκάλεσε,  να  αλαλάζουν  παίζοντας  ήχους  αμφιβόλου  προέλευσης   ( Είναι  των  λευκών  αλλά  επηρεασμένη  απ  τα  ακούσματα  των  αφρικοαμερικανών);.  Που  ήταν    η  εθνική  μας  μουσική;  Αλήθεια  σε  τι  διαφέρει  η  εικόνα  από  παρόμοιες  συνευρέσεις  αναρχικών;  Είναι  δυνατόν  αυτοί  οι  άνθρωποι  να  είχαν  αξία   στα  χρόνια του  Μπάρμπα  Γιάννη  ή  του  Παπαδόπουλου   ή  ακόμη  να  βρίσκονταν  έστω  και  στις  παρυφές  των  Ταγμάτων  Εφόδου   του  Χίτλερ;  Αυτή  την  εικόνα  παρουσιάζει  το  Εθνικό  μέτωπο  της  Λεπέν;  Αυτοί  είναι  μια  ομαδιτσα  που  η  εξέλιξη  σε  κομματικό  φορέα  τους  αποκατάστησε οικονομικά.  Αλλιώς  δεν  εξηγούνται  οι  αντιδράσεις  με  ύβρεις  που  εκτοξεύονται  σε  διαφωνούντες  δημοσιογράφους  που  τους  δίνουν  το  πολυπόθητο βήμα  έκφρασης.  Είναι  εμφανής  ο  φόβος  απώλειας  των  κεκτημένων.              Είναι  πολλά  τα  Μυρια  της   προσωπικής  μας  βλακείας   που  τους  έδωσε  πολιτική  υπόσταση. 
ΑΣ  ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ



Πιστεύω  στο  Εθνικό  νόμισμα  αλλά  είμαι    νοικοκύρης.  Προβλέποντας  πορεύομαι.  Δεν  πιστεύω  ότι  τα  πράγματα  είναι  μονοδιάστατα.  Οι  απόψεις  σε  παράθεση  δημιουργούν   σκέψη.  Είναι  πράγματι  η  ΔΡΑΧΜΗ  η  αρμόζουσα  λύση  στο  εθνικό  πρόβλημα;
Σ.Τ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ! Τι θα συμβεί εάν επιστρέψουμε στη Δραχμή για καταθέσεις, τράπεζες, δάνεια

Ποιες οι επιπτώσεις αν επιστρέψουμε στη Δραχμή σε καταθέσεις, τράπεζες και δάνεια;
Οι πιθανές επιπτώσεις μιας επιστροφής στη δραχμή εξετάζονται σε ανάλυση του Γιάννη Μαστρογεωργίου, διευθυντή του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Όπως υπογραμμίζεται στην αρχή της ανάλυσης του Γιάννη Μαστρογεωργίου, οι επιπτώσεις που τυχόν θα έχει η δραχμή, είναι σχετικά απροσδιόριστες, καθώς δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο προηγούμενο στην ΟΝΕ.
«Η Ελλάδα ανήκει ήδη σε μία νομισματική ένωση, δεν είχαμε συνδεδεμένο νόμισμα με το Δολάριο πχ όπως η Αργεντινή, δεν είχαμε προετοιμαστεί μετά την είσοδο στην ΟΝΕ για κάποια μετάπτωση, άρα δεν είναι εύκολο να έχουμε σαφή εικόνα των επιπτώσεων. Όμως, υπάρχουν κάποια αδιαμφισβήτητα δεδομένα που ένα ανίσχυρο νέο εθνικό νόμισμα θα επιφέρει άμεσα» αναφέρεται σχετικά.
Όπως σημειώνεται στην ανάλυση, οι οπαδοί της δραχμής υπερτονίζουν την πιθανή θετική εκδοχή του εθνικού νομίσματος μέσω κυρίως της τεράστιας υποτίμησης που θα ακολουθήσει. «Η δραχμή παρέχει ρευστότητα, υποστηρίζουν και η υποτίμηση θα οδηγήσει σε ανταγωνιστικότητα.
Σε ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδος στη δραχμή, η Ελλάδα σύμφωνα με τη θετική όψη του παραμυθιού, θα έχει ξανά στη διάθεση της τα εργαλεία εκείνα, που θα τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει ικανά την κρίση, είτε κατεβάζοντας τα επιτόκια, κάτι που τώρα δεν μπορεί να κάνει, είτε αφήνοντας το νόμισμα να διολισθήσει 20-30%» .
«Το παραμύθι της Δραχμής εστιάζει στο θυμικό της κυρίαρχης χώρας που ορίζει εκείνη τις τύχες της. Όμως, σε ένα απόλυτα απαιτητικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και χωρίς πρόσβαση σε χρηματοδότηση, χρειάζονται ισχυρές εμπορικές συμμαχίες αφού η χώρα μόνη της δεν θα μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικά» συμπληρώνεται.
Οι επιπτώσεις
Το πιο πιθανό όμως, εκτιμάται, είναι η χώρα να δοκιμάσει ένα «ισοπεδωτικό κοκτέιλ υπερπληθωρισμού, υψηλών επιτοκίων και διεθνούς απομόνωσης, παραπέμποντας σε τριτοκοσμικές εικόνες οικονομικής και πολιτικής αστάθειας».
Η σίγουρη υποτίμηση, όπως υπογραμμίζεται στην ανάλυση, σημαίνει μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου, «ενώ καλό είναι να θυμόμαστε ότι η μεταπολιτευτική πραγματικότητα δείχνει πως οι συνεχείς υποτιμήσεις είχαν τελικά μικρό έως και ανύπαρκτο αντίκρισμα ως προς την ανταγωνιστικότητα.
Οι αλλεπάλληλες υποτιμήσεις της δεκαετίας του ’80, όταν η δραχμή πήγε από τις 40 δραχμές το δολάριο στις 150 το δολάριο, συνοδεύτηκαν από μείωση των εξαγωγών από το 24% στο 18% του ΑΕΠ και εξαιρετικά χαμηλή ανάπτυξη. Μετά το 1985 και το 2002 η δραχμή υποτιμήθηκε 100% και οι εξαγωγές αυξήθηκαν μόνον 16%!
Αυτή η εξέλιξη ήταν συνέπεια της λογικής της υποτίμησης ως «εύκολης λύσης» προσωρινής τόνωσης της οικονομίας, η οποία όμως συνοδευόταν από τύπωμα χρήματος και πληθωρισμό που αναιρούσε τα αρχικά οφέλη».
Η διεθνής εμπειρία υποδεικνύει ότι η υποτίμηση που θα ακολουθήσει την επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα θα είναι ραγδαία, όπως υπογραμμίζεται στην ανάλυση. «Αυτοί που θα βρεθούν στα χέρια με “νέες δραχμές”, θα επιδιώξουν να τις μετατρέψουν σε Ευρώ για να αποφύγουν πιθανές μελλοντικές απώλειες, εντείνοντας έτσι τις πτωτικές τάσεις του νέου νομίσματος».
Τι θα συμβεί με τις καταθέσεις;
Οι καταθέσεις θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμες σε δραχμές. Όση θα είναι η υποτίμηση της δραχμής, τόση αγοραστική δύναμη θα χάνουν. Το μέγεθος αυτό θα βρίσκεται σε συνάρτηση με τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού. Προϋπόθεση για το σενάριο αυτό είναι να έχουν μείνει όρθιες οι τράπεζες, τονίζεται στην ανάλυση.
Τι θα αλλάξει στα δάνεια;
Τα δάνεια τα οποία έχουν συναφθεί σε συνάλλαγμα εξακολουθούν να οφείλονται σε συνάλλαγμα. Αυτό σημαίνει ότι το κεφάλαιο του χρέους θα αυξάνεται διαρκώς σε συνάρτηση με την υποτίμηση του νομίσματος. Το ίδιο θα ισχύει και με τους τόκους.
Τι θα γίνει με τις τράπεζες;
Οι τράπεζες είναι βιώσιμες μόνο αν έχουν κεφαλαιακή επάρκεια. «Τα «κόκκινα» δάνεια θα εκτοξευτούν, καθώς οι επιχειρήσεις – οφειλέτες δεν θα έχουν έσοδα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους λόγω μεγάλης πτώσης του τζίρου.
Οι ιδιώτες οφειλέτες επίσης δεν θα έχουν έσοδα, ως άνεργοι ή εργαζόμενοι ιδιαίτερα χαμηλών απολαβών. Επομένως, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει για μια μετάβαση στη δραχμή, είναι πιθανό να έχουν εξανεμιστεί οι καταθέσεις».
Τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος;
To δημόσιο χρέος που αφορά σε δάνεια που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, είναι δυνατό να μετατραπεί σε δραχμές. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, με το δημόσιο χρέος που αφορά σε δάνεια τα οποία διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, δηλαδή σε όλα τα δάνεια των τελευταίων ετών μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης. «Παράλληλα, η πραγματική αξία του εξωτερικού μας χρέους θα αυξηθεί, καθιστώντας πολύ δύσκολη την εξυπηρέτησή του.
Αυτό θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών όχι μόνο από το κράτος αλλά και από τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν δανειστεί από το εξωτερικό. Αυτή η αθέτηση των υποχρεώσεων θα αποκόψει τη χώρα από τις διεθνείς χρηματαγορές, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει συμφωνία για νέο “κούρεμα”, κάτι που συνήθως απαιτεί πολύχρονες διαπραγματεύσεις».
Ο τουρισμός δεν θα ενισχυθεί με τη δραχμή;
Οι τιμές υπηρεσιών του τουρισμού και οι τιμές των κατοικιών, θα μειωθούν σημαντικά και πολλοί προσβλέπουν σε ανάπτυξη του τουρισμού και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανάλυση, εκτιμάται ότι τουρίστες και επενδυτές θα έρθουν σε μια κατεστραμμένη χώρα με διάχυτη τη φτώχεια, τις κοινωνικές συγκρούσεις, την πολιτική αστάθεια και τη διαρκή αβεβαιότητα.
«Επομένως, τα δύο βασικά επιχειρήματα για την επιστροφή στη δραχμή, δηλαδή η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και οι θετικές συνέπειες στον ρυθμό ανάπτυξης από την αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού, καταρρίπτονται καθώς οι θετικές συνέπειες θα είναι περιορισμένες».
Θα σταματήσει η λιτότητα;
«Όχι γιατί η αγοραστική δύναμη της δραχμής θα μειώνεται από τον πληθωρισμό και την υποτίμηση για μεγάλο διάστημα».
Η χώρα θα είναι πιο ισχυρή και εθνικά κυρίαρχη;
«Σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη η Ελλάδα πιθανότατα θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει και την ΕΕ. Θα ήταν αδύνατον για την Ελλάδα να παραμείνει ως πλήρες μέλος της ΕΕ έχοντας αποχωρήσει ως χρεοκοπημένη χώρα από την ευρωζώνη, καθώς με την έξοδο από το Ευρώ θα αναγκαζόταν να εφαρμόσει μέτρα και πολιτικές, όπως ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων, αγαθών, ατόμων κ.λπ., που θα παρέβαιναν τους κανόνες της ενιαίας, εσωτερικής αγοράς.
Η παράβαση των κανόνων της ενιαίας, εσωτερικής αγοράς θα αποτελούσε τη βασικότερη αιτιολογία για αποχώρηση από την ΕΕ. Επίσης, η έξοδος από την ευρωζώνη θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας, καθώς, η συμμετοχή στην ΟΝΕ και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς διαφυλάττει σε μεγάλο βαθμό τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία της χώρας».
Πηγή


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωλαγνοι- Φραγγο(δραχμο)λαγνοι



Από  τον  Σωκράτη  Τσουμελέκα
ΣΣΕ  77
 

.  Πλήθος  τρολλ  θα  εκτοξεύσουν   ύβρεις    στις παρακάτω  παρατηρήσεις  που  αντιτίθενται  στα  όσα  συμβαίνουν  στην  Ελληνική  κοινωνία.  
Με  μαεστρία  οι  μόνιμοι  θαμώνες  του  κοινοβουλίου  προσπαθούν  να  εδραιώσουν  τη  θέση  τους  ,εσαεί,   ή  να  ανακάμψουν  με  ψευτοδιλήμματα  νομισματικής  απόχρωσης.  Να  πάμε  στη  δραχμή  για  να  λύσουμε  το  πρόβλημα  της  Χώρας  τα  γνωστά  κέντρα  του  ευρωσκεπτικισμου  αριστερής  ή  δεξιάς  απόχρωσης.  Νέο  μέλος  της  ομάδας  ο  ΛΑΟ(Σ)φιλης  Καραν……..  συνεπίκουρου  και  του  Βραδύνου……..  Αντώνη. 
Η  ΔΡΑΧΜΗ  ΘΑ  ΛΥΣΕΙ  ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ   αναφωνούν  καθημερινά  παρασύροντας  τους  άφραγκους  αδαείς  στο  μαντρί  τους.  Είναι    το  νόμισμα  πυλώνας Εθνικής  πολιτικής;
            Η  απάντηση  είναι  απλή.  Κύριοι  κουραφεξελακιδες  ασφαλώς  και  το  Εθνικό  νόμισμα  αποτελεί  το  κύριο μέσο  ανάπτυξης  μιας  χώρας.  Πότε  όμως;
Όταν  η  πρωτογενής  παραγωγή  είναι  ανεπτυγμένη  και  καλύπτει  την  εγχώρια  τουλάχιστον  ζήτηση  με  δυνατότητες  εξαγωγών .  Όταν  η  τεχνογνωσία  εχει  50%  αυτάρκεια  με  παραγωγή  μεσαίων , τουλάχιστον, μέσων  για  την  στήριξη  της  παραγωγής.
Όταν  οι  εξαγωγές  παρουσιάζουν  πλεόνασμα  σε  σχέση  με  τις  εισαγωγές  εξασφαλίζοντας  την  ισχυροποίηση  του    νομίσματος  στις  διεθνείς  χρηματαγορές.
Συμβαίνει  αυτό;  Ασφαλώς  όχι.  Η  ανάπτυξη  των  τομέων  παραγωγής  και  κύρια  του  πρωτογενούς  προϋποθέτει  μέτρα  που  κανένας  δεν  αναφέρει.  Βλέπετε  πουθενά  την  λέξη  αναδασμός;  Βλέπετε  πουθενά  την  διασφάλιση  της   παραγωγής;  Βλέπετε  πουθενά  τον  έλεγχο  των  επιδοτήσεων  για  νέες  μορφές  ανάπτυξης;  Παντού  μιλούν  για  μέτρα νομιμοποίησης  κεφαλαίων  εξωτερικού  που  εθελοντικά  θα  εισρεύσουν  στη  χώρα.  Δηλαδή  κάλυψη  των  δικών  τους  κλεμμένων  με  συνέπεια  την  υφαρπαγή  του  εθνικού  πλούτου.. 
Κύριοι   Δραχμή είναι εκείνο το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα χρεοκόπησε το 1893 και το 1932. . Δραχμή ήταν το νόμισμα όταν η Ελλάδα έστελνε τα παιδιά της μετανάστες στις στοές του Βελγίου και όταν (με πρόσχημα και τότε το χρέος) η κυβέρνηση Αντρέα Παπανδρέου έφτιαχνε τα «νέα τζάκια» της ολιγαρχίας, από τη μια και από την άλλη επέβαλε πάγωμα μισθών και συντάξεων στο λαό.
Εκείνο  που  θα γίνει  πηγαίνοντας  στη  δραχμή  είναι  η  περαιτέρω  φτωχοποίηση  του  λαού  αυξάνοντας  δραματικά  τον  πληθωρισμό  και  ελαττώνοντας  αξιακά  την  οικονομική  μας  αυτάρκεια.
Η  άποψη  για  μονομερή  διαγραφή  των  χρέους  δεν  ευσταθεί  γιατί  χωρίς  κρατικά  διαθέσιμα  χρυσού  ή  άλλου  ισχυρού  νομίσματος  δεν  μπορείς  να  επιβιώσεις  ούτε  μια  ημέρα
Άρα  όλοι  αυτοί  θα  δεχθούν  την  λύση  των  Γερμανών  για  Ευρωδραχμη  με  μπονους  50δις  Ευρω  και    παντοτινή    υποτέλεια  με  ταυτόχρονη  παραμονή  τους  στα  έδρανα  της  ακολασίας  και  πλουσιοπάροχη  αποζημίωση σε  άλλο νόμισμα.
ΑΥΤΑ…..