ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Θέμα κράτους στην ανατολική Ουκρανία έθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν



 Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για τη δημιουργία κράτους στην ανατολική Ουκρανία.
«H δημιουργία ενός κράτους πρέπει να εξεταστεί στις συζητήσεις που θα έχουν ως στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις (…) που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την
νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί» δήλωσε ο κ.Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής και σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Έως σήμερα, η Ρωσία είχε ζητήσει μόνο οι περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν στην πλειονότητά τους ρωσόφωνοι, να έχουν επιπλέον αυτονομία στα πλαίσια ενός ομοσπονδιακού, λιγότερο συγκεντρωτικού συστήματος.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Τv Channel 1, που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή, δεν αναφέρθηκε στο θέμα της απειλής επιβολής πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας εκ μέρους των χωρών της Δύσης, οι οποίες κατηγορούν τη Μόσχα για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν